Карітас допомагає дітям

Якщо батьки далеко…
12.05.2010
Всі діти прагнуть бути по-справжньому щасливими. Кожна дитина мріє досягнути успіху, знайти чудових друзів. Але перш за все кожного дня, кожної миті дітям потрібне сімейне тепло, батьківська любов і ласка. А що робити дітям, коли немає поруч рідних чи близьких, або батьки поїхали за кордон, на вимушені заробітки?!

Що робити дітям, коли нікого близького немає поруч, коли батьки далеко? Тоді діти трудових мігрантів мають змогу кожного дня приходити у соціальний центри Карітаса. Вони знають, що їх завжди вислухають, допоможуть. Працівники Карітасу-Соснівка УГКЦ також опікуються такими дітьми: вчать творити добро і допомагати один одному, допомагають їм у навчанні, у вирішенні різноманітних труднощів і психологічних проблем, організовують дозвілля.

Щоб допомогти дітям знайти себе у цьому світі, щоб виховати у них оптимізм, працівники Карітасу-Соснівка УГКЦ зачитують слова-настанови з  заповіту Матері Терези:
Життя прекрасне: захоплюйся ним.
Життя – це мрія: здійсни її.
Життя – це обов’язок: виконай його.
Життя – це пісня: співай її.
Життя – це життя: борися за нього.

Карітас України зосереджує роботу на підтримці дітей, що опинились у важких життєвих обставинах з причин трудової міграції батьків і в Івано-Франківську, Стрию, Дрогобичі. Соціальний центр для дітей у Дрогобичі  відкрито нещодавно, читати:

І Ваша увага потрібна дітям кожного дня, кожної миті, бо чужих дітей не буває, адже вони – це наше майбутнє!