Image

Нові кроки до розбудови миру

12 вересня у Карітасі Харків відбувся тренінг «Базові навички медіатора». Учасниками стали шкільні психологи та педагоги, працівники соціальних служб, викладачі вишів та громадські діячі.

Що є таке медіація та для чого вона потрібна? – Це альтернативний вид врегулювання конфліктів із залученням посередника – медіатора. Власне, цим навичкам і прийшли вчитися наші учасники, а тренер Світлана Петрова доклала максимальних зусиль, аби поділитися знаннями та вміннями.

Почали з основ – знайомилися з природою конфлікту, його динамікою та ескалацією, а також етапами розвитку та методами втручання конфлікт.
Учасники дізналися про тактики та стратегії, концепції проведення переговорів у конфліктних ситуаціях. Познайомилися з існуючими стилями поведінки, а також визначили власний стиль поведінки в конфлікті.

Пізніше, було довгоочікуване знайомство з основами медіації, фазами та етапами медіації, а також комунікаційними техніками медіатора.
І найголовніше, учасники змогли попрактикуватися та відчути себе в середині процесу медіації – у ролі медіатора та сторін конфлікту.

Спраглі до знань учасники, не зважаючи на природню втому до останнього задавали питання тренеру. Підкреслили необхідність отриманих знань та навичок, а також висловили бажання продовжувати навчання у наступних тренінгах.

Захід організовано в рамках проекту «Об’єднуючи людей заради миру» за підтримки Карітасу України, Карітасу Німеччини та Федеративного Міністерства закордонних справ Німеччини.

Categories: Новини

Залишити відповідь