Image

В Одесі пам’ятають про померлих від СНІДу

0 Comments


Спробуйте зрозуміти!
18.05.2010
Карітас Одеса УГКЦ долучився до загальноміській акції, присвяченій пам’яті людей померлих від СНІДу. У рамках заходу відбувся ярмарок соціальних проектів, де Карітас Одеси УГКЦ презентував свою діяльність щодо догляду і підтримки людей, які живуть з ВІЛ/СНІД.



 
З моменту виявлення першого випадку ВІЛ-інфекції і до квітня 2010 року в Україні офіційно зареєстровано 166 183 ВІЛ-позитивних людей, із них 15% – діти. За ці роки епідемія забрала життя 18 562 українців, в тому числі 268 дітей. Найвищий рівень поширення інфекції реєструється в п’яти областях України, однією з яких є Одеська область. За весь період епідемії (з 1987 по 2010 рік) в місті Одеса зареєстровано 11 252 ВІЛ–позитивних людей, в тому числі 145 дітей. Померло від СНІДу 1641 людина, в тому числі 20 дітей.
 
17 травня в Одесі пройшла міська благодійна акція «Знати – недостатньо, спробуйте зрозуміти!», присвячена Всесвітньому Дню пам’яті померлих від СНІДу, організаторами якої стали Управління молодіжної і сімейної політики Одеської міської ради, Всеукраїнська мережа ЛЖВ, Фонд підтримки громадян Одеси та ВІЛ-сервісні організації, члени Об’єднання «Разом за життя» (в яке входить й Карітас Одеси УГКЦ). Мета акції – згадати осіб, життя яких забрала хвороба, підтримати людей, які зараз живуть з ВІЛ/СНІД, звернути увагу суспільства та влади на масштаби епідемії.
 
Під час акції відбувся ярмарок соціальних проектів, в рамках якого Карітас Одеси УГКЦ презентував свою діяльність щодо догляду і підтримки людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, а саме: Соціально-інтеграційний центр для людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, їх близького оточення та інвалідів; проект «Немедичний та медсестринський домашній догляд». Також Карітас Одеси УГКЦ провів збір підписів до петиції кампанії «Нульова бідність», що спрямована на подолання бідності та соціальної відчуженості в Україні та Європі.
Напередодні, 14 травня координатор проектів Карітасу Одеси УГКЦ Світлана Колодчин взяла участь y ток-шоу Одеського обласного державного телебачення «Молодь за…». Були присутні представники влади, недержавних організацій, які надають послуги людям, що живуть з ВІЛ та студенти вишів Одеси. В прямому ефірі телеканалу обговорювались питання поширення ВІЛ-інфекції, участі влади та НДО у подоланні цієї проблеми, ставлення громадськості до захворювання та ВІЛ-позитивних людей.

Categories: Новини

Залишити відповідь