Image

Мобільна їдальня Карітасу Донецьк в м.Дніпро потребує підтримки

0 Comments

Нагодуй ближнього свого. Благодійний фонд Карітас Донецьк вже три роки годує гарячими обідами безхатьків, самотніх пенсіонерів, важкохворих людей. Наприкінці минулого року основний донор припинив фінансування, проте мобільна їдальня досі існує силами самих волонтерів. Фонд потребує підтримки небайдужих людей, у планах – створити соціальне кафе на території центру у Дніпрі.

Щовівторка і щочетверга кипить робота на кухні благодійного фонду Карітас Донецьк. Волонтери варять три каструлі супу, а ще каші, макарони, іноді ліплять вареники. Годують гарячими обідами людей, які не можуть забезпечити собі повноцінне харчування. Серед самих волонтерів – чимало переселенців.

Інна родом з Донецьку, має інвалідність другої групи. У 14 році отримала діагноз – невиліковне захворювання крові. На кухні допомагають діти-сироти, учні профтехучилищ. У центрі вони чотири місяці навчаються в рамках інклюзивної групи із соціальними працівниками та психологами, а потім за бажанням приєднуються до молодіжного волонтерського руху, беруть участь у благодійних акціях.

Благодійна їдальня фонду Карітас Донецьк у Дніпрі діє з 2016 року. Завдяки фінансуванню з Німеччини протягом двох років щодня волонтери годували чотирьохсот людей. Потім донорську допомогу скоротили вдвічі, проте їдальня продовжувала роботу, адже багато людей, які перебувають за межею бідності, цього потребують.

З жовтня 2018 року донор зовсім припинив фінансування. Відтоді фонд двічі на тиждень годує близько сорока осіб власними силами. Зазвичай обіди роздають на вокзалі, біля місцевої нічліжки, а також на території самого центру.

Артур – студент Страсбурзького інституту політичних наук, автор дисертації на тему зовнішньої політики України часів Незалежності і вже п’ять місяців волонтер Карітасу Донецьк. Для Артура бути волонтером – це можливість змінити життя інших людей на краще.

Наразі через брак фінансування фонд не може допомогти всім, хто цього потребує. Тому звертається до небайдужих по допомогу.

За адресою вулиця Кабардинська, 5, це район вулиці Робочої, можна приносити продукти харчування – макарони, олію, борошно, консерви тощо. Також можна пожертвувати кошти на реквізити фонду Карітас Донецьк.

ЄДРПОУ 26351352 р/р 26001472088 в АТ «Райффайзен Банк Аваль» МФО 380805 Призначення платежу: благодійна пожертва на статутну діяльність. 

Categories: Відео | Новини

Залишити відповідь