Image

Окулісти з Нідерландів «дарують» зір підопічним Карітасу

0 Comments

11.05.12
Наприкінці квітня до благодійного фонду Карітас, що в Івано-Франківську, завітала благодійна місія «Евіденте» лікарів-оптометристів з Нідерландів та України.

Як ми вже раніше повідомляли, іноземні спеціалісти разом із молодими українськими лікарями вже 4-ий рік поспіль безкоштовно перевіряють зір малозабезпеченим людям у країнах Африки, Східної Європи та в Україні за підтримки фонду Генрі Ноуена. За два дні перебування лікарями було оглянуто в Івано-Франківську близько 90 людей, в тому числі: 25 одиноких людей похилого віку, 35 молодих людей з вадами розумового розвитку, 30 дітей з кризових родин та дітей трудових мігрантів. Частина підопічних після перевірки зору та визначення проблеми одразу отримала окуляри. Іншим пацієнтам за індивідуальними рецептами виготовлять окуляри у Голландії й за кілька місяців передадуть в Україну.

«На жаль, в Україні ставлення до людей, що перебувають у кризових умовах життя, суттєво різниться від ставлення, яке проявили сьогодні до нас добродійники-іноземці. Добре ставлення, увага, позитив та доброта були надзвичайно важливими.

Адже саме цього нам на старості літ найбільше не вистачає. Велике спасибі Вам! », – поділилася підопічна проекту «Домашня опіка» Мокра Богдана.

Любов Бабінчук, інша підопічна українського Карітасу, також вдячна за безкоштовну консультацію окулістів і каже: «Це обстеження для мене особисто є дуже важливим. Я сама виховую двох дітей: дочку і сина-інваліда дитинства. Вони часто хворіють і потребують постійного лікування. Коштів на підтримку власного здоров’я не завжди вистачає.

Завдяки обстеженню лікарів, індивідуальному підходу до кожного пацієнта мені випала нагода безкоштовно отримати дві пари окулярів – для читання і для захисту від сонячного проміння, за що я дуже вдячна».

Адміністрація Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ висловлює щиру подяку Українському Католицькому Університету, за сприяння якого благодійна місія «Евіденте» лікарів-оптометристів з Нідерландів протягнула руку допомоги підопічним в Івано-Франківську.

Довідка. Івано-Франківський Карітас засновано в далекому 1992 році діяльністю благодійної їдальні та пункту розподілу гуманітарної допомоги.

Сьогодні Івано-Франківський Карітас реалізовує проекти: опіки для одиноких важкохворих людей похилого віку, навчання догляду та опіка за хворими людьми для родичів, опікунів, оглядальників, допомоги для багатодітних родин, дітей та молоді, які опинились в складних життєвих обставинах, опіки над розумово неповносправною молоддю, робота з дітьми трудових мігрантів, запобігання торгівлі людьми та допомога жертвам торгівлі людьми. Також тут працює благодійна їдальня, пункт надання гуманітарної допомоги, також організовується низка благодійних акцій.

Categories: Новини

Залишити відповідь