Київський Карітас закликає підтримати конкурс для ув’язнених людей «Переображення Господньою Любов’ю»

18.03.13, Україна
Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви спільно із Карітасом Київ оголошує про проведення у серпні 2013 року Всеукраїнської виставки-конкурсу мистецьких робіт засуджених «Переображення Господньою Любов’ю». «Мета виставки – посприяти кращій суспільній комунікації та процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі. Також при цій нагоді воліємо познайомити широкий загал із плодами співробітництва Церкви з Державною пенітенціарною службою України у справі їхнього повернення до суспільства», – повідомляє о. Роман Сиротич, директор київського Карітасу.

Твори, що беруть участь у конкурсі, мають відповідати темі – прагнення людини до світла, порозуміння і дарування себе іншим, за прикладом Ісуса Христа. Роботи можуть відображати як світський, так і релігійний мотив. На конкурс приймаються твори образотворчого мистецтва: вишивка, малюнки, картини, графіка, плоскорізьба (максимальний розмір: 50х40 см), а також мініатюри з різьблення чи ліпнини вагою не більше 400 грам.

Заявки на участь прийматимуться від осіб, термін перебування яких у пенітенціарних установах завершується не раніше січня 2014 року, а також від працівників пенітенціарної системи. Певне число учасників зможе отримати адресне сприяння у забезпеченні матеріалами для написання мистецьких робіт, про що необхідно написати звернення за адресою: о. Костянтин Пантелей, абон. скринька В-125, Київ 01001  (тел. 098 422 92 21, e-mail: panteley@ukr.net). Прийом заявок на участь у конкурсі припиняється, коли кількість поданих учасників досягне 300 осіб.

Виставка, що відкриється у Києві 11 серпня 2013 року під патронатом Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава, буде нагодою для здійснення національного відбору 50 робіт на Міжнародний конкурс образотворчого мистецтва ув’язнених та засуджених. Розмір призового фонду та винагород авторам залежатиме від пожертв, зібраних організаторами в Україні. Вони будуть оголошені не пізніше 1 серпня 2013 року. Переможці серед неповнолітніх визначатимуться окремо від дорослих.

Більше інформації про подання роботи на конкурс.

Комунікація організаторів конкурсу з учасниками, а також сприяння у забезпеченні матеріалами буде тривати до 15 травня. Протягом 14-28 серпня планується проведення виставки-конкурсу у Києві та відбір кращих робіт на міжнародний конкурс. А вже 19 серпня організатори проголосять переможців конкурсу в Україні. До січня 2014 року 50 найкращих українських мистецьких робіт, що виконані ув’язненими людьми, братимуть участь у міжнародному конкурсі.

Відтак вже розпочато збір коштів Призового фонду для нагородження переможців Всеукраїнської виставки-конкурсу мистецьких робіт в’язнів «Переображення Господньою Любов’ю». Запрошуємо Вас посприяти процесу реінтеграції наших співгромадян,  що опинилися у місцях позбавлення волі: пожертвуйте   будь-яку допустиму для Вас суму, які стануть важливою допомогою для такої прекрасної справи!

Реквізити складання пожертв:
а) Благодійна організація «Благодійний фонд Карітас-Київ»
Код  ЄДРПОУ 21477781
Відділення № 8 у м. Києві ЦФ ПАТ ”Кредобанк” в м. Києві МФО 325365
р/р 2600301299143
З вказівкою – благодійна пожертва

б) або на картку в Приватбанку: N 4405885811621835.