Image

В Івано-Франківську розпочато акцію «Майбутнє доброї справи в твоїх руках»

0 Comments

12.11.12, Івано-Франківськ
«Карітас» в перекладі з грецької – це любов. Любов, яку ми прагнемо запалити в серцях людей. Наші проекти – це виклик сучасним проблемам. З 1 листопада івано-франківський Карітас розпочав акцію «Майбутнє доброї справи в твоїх руках» (відеореклама тут), який спонукає підтримати роботу із неповносправною молоддю. «Одна крапля – це ще не дощ, але якщо їх сотні – то це вже злива. Нас чекає плідний і насичений листопад ? кожен житель міста та області повинен дізнатись і стати безпосереднім учасником акції, підтримати Карітас», ? повідомила соціальний працівник Ірина Каразуб.

Протягом місяця соціальні працівники та волонтери в Івано-Франківську інформуватимуть місцеву громаду про потреби молоді з функціональними обмеженнями. Реклама в газетах та на телебаченні, в Інтернеті та на радіо, виставки-ярмарки виробів, що виготовлені руками підопічних Карітасу, масштабне розповсюдження інформаційних флайєрів і буклетів – це звернення до усіх небайдужих людей.

Ваша допомога може бути різноплановою:
– станьте другом для молоді з особливими потребами – для цього зверніться в Карітас Івано-Франківськ УГКЦ;
– розповсюджуйте інформацію про діяльність Карітасу та допомагайте нам долати стереотипи, які існують в суспільстві стосовно людей, що мають особливі потреби;
– надайте фінансову допомогу; навіть найменша сума – вагома для продовження роботи центру.

В місцевого Карітасу 5 років досвіду роботи із неповносправною молоддю, а це щасливі очі майже 50-ти молодих людей з функціональними обмеженнями. Неповносправність – це певні фізіологічні та розумові відхилення, які потребують особливого ставлення, навиків та вмінь.
Задля цього Карітас уже кілька років, зокрема, впроваджує програму працетерапії в творчих майстернях з виготовленням виробів з дерева, бісеру, вишивки, швейної справи. Таким чином тут створюються умови, в яких неповносправна молодь не виживає в жорстокій боротьбі за право «бути», а знаходить своє місце і відчуває значимість, необхідність. Відбуваються різноманітні культурні, розважальні і просвітницькі заходи, психологічна підтримка.

Центр соціальної адаптації – це злагоджена робота соціальних працівників, психологів і волонтерів. Також в Карітасі надається психологічна та емоційна підтримка батькам, які кожного дня є опорою для неповносправних дітей у нелегкому процесі соціальної адаптації.

Створено батьківський комітет, який за ці роки при підтримці Карітасу здружив людей з подібними проблемами. Сьогодні батьки допомагають один одному, організовують дозвілля та відпочинок для дітей в соціальному центрі, знають, як захищати свої права.

«Якими є ті, на яких ми клеїмо ярлик «неповносправні»? Це люди – світ яких призакритий для нас. І сумнівно, чи ми зможемо колись зрозуміти, в якому світі вони живуть, ? ділиться своїм досвідом 22-річна волонтерка Юля. – Але люди з особливими потребами вміють бути справжніми та щирими, вміють любити, мають різні творчі таланти, а хіба саме не це робить нас людьми?»

Майбутнє доброї справи в твоїх руках! Підтримайте роботу Карітасу із людьми, що мають особливі потреби.

Categories: Новини

Залишити відповідь