Image

В Івано-Франківську готуються до правового фестивалю «Ми маємо право знати більше»

0 Comments

26.10.12, Івано-Франківськ
Незважаючи на розголос і низку заходів, що скеровані на попередження злочину торгівлею людьми, проблема залишається надзвичайно актуальною на сьогоднішній день в Україні. Понад 110,000 українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року. Торгівля людьми є третім за прибутковістю злочинним бізнесом після торгівлі зброєю та наркотиками.

За дев’ять місяців поточного року роботи до Консультаційного центру соціальної допомоги жертвам торгівлі людьми Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ звернулось 22 особи, які стали жертвами трудової та сексуальної експлуатації. Кожен із цих людей пережили фінансову, соціальну, психологічну кризи, набули чималих проблем медичного характеру і психоемоційного.

Особлива група ризику – учнівська та студентська молодь, особливо діти, які опинились в складних життєвих ситуаціях. Для попередження втягнення молоді до злочинів, які пов’язані з торгівлею людьми, свої зусилля об’єднали Карітас Івано-Франківськ УГКЦ та Головне управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА. В рамках проекту «Ми маємо право знати більше», що реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку та Міжнародної організації з міграції в Україні, на Прикарпатті активізувалася робота з підвищення усвідомлення проблеми торгівлі людьми для вихованців навчальних закладів інтернатного типу. Для них працівниками Карітасу було організовано та проведено 12 превентивних заходів, під час яких учнівська молодь перетворилась із пасивних слухачів у соціально-активних молодих людей.

Щоби краще зрозуміти проблему торгівлі людьми, продемонструвати знання, засвоєні під час превентивних заходів, 5 шкільних команд приймуть незабаром участь у правовому фестивалі «Ми маємо право знати більше».

15 жовтня відбулася робоча зустріч координаторів команд – учасників фестивалю. Під час зустрічі обговорено положення проведення правового фестивалю, визначені часові рамки та місця проведення етапів фестивалю. Команди поринули у клопітку, але цікаву роботу: готуються до створенням фоторепортажу, обдумують ідеї плакатів, складають сценарії вистав в форматі форум-театру, готують презентацію відео матеріалів соціальної реклами з попередження злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, дітьми.

Організатори сподіваються, що проведення правового фестивалю донесе до представників груп ризику небезпеку проблеми торгівлі людьми, сформує навики, які дозволять їм уникати ситуацій, коли інші особи можуть втягнути їх у злочин, пов’язаний з торгівлею людьми. І за допомогою медіа, педагогів і чиновників – кажуть в Карітасі – можна сьогодні значно розширити, зміцнити превентивну роботу в сфері протидії торгівлі українцями.

Categories: Новини

Залишити відповідь