На Івано-Франківщині завершився літній табір для дітей «Канікули з Богом»

13.08.12, Івано-Франківщина
«Дора – супер! Дора – клас! Ми приїдемо ще до вас!» – таке гасло традиційно пролунало від дітей Карітасу в подяку за чудовий відпочинок. Християнський табір «Канікули з Богом» вже вп’яте був організований Карітасом Коломийсько-Чернівецької єпархії. Цього року у Дорі (с. Яремча, Івано-Франківська область) вдалося оздоровити 90 дітей. Без сумніву, вони заберуть з собою безліч чудових вражень та емоцій, які берегтимуть у серці до наступного року.

«З року в рік сюди приїжджають діти, що в силу певних обставин опинились в кризових життєвих умовах, і ми їх оздоровлюємо по одинаковій методиці, але щороку табір інакший, – підсумовує Тарас Бучовський, координатор дитячих проектів у місцевому Карітасі. – На ці два заїзди зібралися дуже емоційні, запальні діти. З ними було легко організовувати ігри і водночас спрямовувати їх енергію на позитивні знання».

Поза іграми, табір «Канікули з Богом» покликаний допомогти багатьом дітям знайти себе, знайти друзів і відпочити психологічно. Літні табори для дітей і молоді приносять багато позитивних емоцій, тому що на лоні природи діти знаходять гармонію з самими собою і вчаться розрізняти добро і зло, які в сучасному світі підмінюються засобами комунікації.

Діти приїхали з усієї Коломийсько-Чернівецької єпархії. В перші чергу пріоритет для відпочинку надавався дітям трудових мігрантів, сиротам і напівсиротам, а також дітям із соціально незахищених сімей. Дехто приїжджає у табір кілька років поспіль, багато дітей залишалися там на дві зміни.

10-річна Іринка з Коломиї з невеличкою валізою в руках з сумом каже, що так добре і весело вона ще не відпочивала ніколи. Вона вперше у таборі. Найбільше їй сподобалася щоденна молитва, реколекції та творчі майстер-класи. «Я дуже буду сумувати за табором і хотіла б ще тут залишитися», – майже зі слізьми на очах зізнається дівчинка.

«У таборі у Дорі дуже круто, тому я залишилася на два заїзди, – розповідає 14-річна Наталя. – Тут дуже добрі вихователі. Вони весь час піклувалися про нас і дарували гарний настрій. Вони такі особливі, щирі. І нас у таборі дуже добре годували – 4 рази на день! Я не хочу звідси їхати…». Діти в один голос казали, що їм сподобалися походи в гори, свіже повітря, веселі ігри та цікаві заняття.

Табір «Канікули з Богом» проходив на базі місіонерського товариства Святого Андрія. Настоятель обителі о. Роман Кавецький переконаний, що християнський табір на території святого місця допомагає зцілити багато дитячих душ: «Дуже добре, що є такий благодійний фонд як Карітас. Він допомагає багатьом саме з духовної сторони віднайти себе. Як казав Христос, хто віднайде хоч одну овечку і приведе до стада Христового, той буде спасенний».