Image

Проект Карітасу України для неповносправних людей було відзначено в межах проекту ПРООН «Розвиток громадянського суспільства»

0 Comments

03.11.11
Всередині жовтня Творчий центр «Каунтерпарт» (ТЦК) в межах проекту ПРООН «Розвиток громадянського суспільства» провів у Львові 2-денну заключну конференцію для організацій гарнтерів тематичного напрямку «Представлення інтересів та захист прав вразливих верств населення».

Основна мета заходу – презентувати отриманий досвід та поширити кращі практики з питань представлення інтересів та захисту прав вразливих груп населення, сприяти налагодженню довготривалих та стійких мереж зацікавлених організацій громадянського суспільства, що працюють в сфері адвокасі.

На конференції було презентовано кращі практики проекту. Серед них було відзначено проект Карітасу України «Розвиток соціально-побутових та трудових навиків осіб з розумовою неповносправністю, як крок до самореалізації та адаптації в суспільство», що здійснювався впродовж 2010-2011 у 2-ох Центрах дозвілля та соціальної адаптації, що діють при українському Карітасі у м. Дрогобичі та м. Стрию на Львівщині.

Під час презентації працівники центрів Карітас ділилися практичним досвідом проведення тренінгів по навчанню соціально-побутових навиків, позитивними змінами, що відбулися в користувачів в ході реалізації проекту та досвідом праці в Центрах Карітасу.

Учасники конференції також заслухали презентацію про проміжні результати проекту «Розвиток громадянського суспільства», загальний огляд результатів грантової програми. В конференції взяли участь представники громадських організацій з 7 областей України.

Серед присутніх були також представники влади: Управління з питань соціально-культурної діяльності Львівської обласної ради, Служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації, Відділу сприяння працевлаштуванню Львівського міського центру зайнятості, Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Вони також ділилися своїми напрацюваннями в галузі праці з вразливими верствами населення, розповідали про державні програми щодо цих питань, труднощі та перспективи розвитку в даному напрямку.

В ході конференції учасники також мали змогу взяти участь у запропонованих майстер- класах по «Оцінці проектів на основі трансформаційного підходу» кваліфікованих тренерів Оксани Матусяк та Володимира Купрія, і «Проведення інформаційних кампаній»- Елеонори Вишняк та Оксани Івасів, тренерів Творчого центру ТЦК.

Categories: Новини

Залишити відповідь