Image

Франківський Карітас влаштував «Калейдоскоп здоров’я» для людей з обмеженими можливостями

0 Comments

13.06.12
Близько 40 осіб молодих людей з особливими потребами і волонтерів – приятелів і соціальних працівників Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ оздоровилися під час літнього відпочинку у Карпатах. Цього року відчути таборове життя, поспівати пісень біля ватри мали можливість, зокрема, 10 підопічних Карітасу із числа молодих людей, які проживають в Івано-Франківському геріатричному пансіонаті.

Перебування в таборі — це не просто відпочинок. Вихователі разом з волонтерами організували для молоді «Калейдоскоп здоров’я». Насичена програма табору передбачала активну участь підопічних Карітасу у різноманітних пізнавальних та оздоровчих заходах: походи в гори, відпочинок біля річки та в лісі, спортивні змагання, конкурси на кращу лісову ікебану, на кращий малюнок на асфальті, розважальні вечірні програми і дискотеки та багато іншого. Спільні заходи допомагають молоді краще адаптуватись та інтегруватись у суспільстві.

Окрім відпочинку, протягом 7 днів неповносправна молодь мала можливість продемонструвати та вдосконалити попередньо засвоєні навики соціальної адаптації.

«Особливої уваги заслуговує те, що з кожним роком юнаки та дівчата стають все самостійнішими, вміють доглядати за собою, за одягом, приміщенням в якому проживають.

Отже, з впевненістю можна сказати, що табір – це не тільки відпочинок, а й модель роботи з неповносправними, що сприяє їхній адаптації та інтеграції у суспільстві», — каже Людмила Максимюк, координатор роботи з людьми, що мають особливі потреби, в місцевому Карітасі.

«Дякую всім, хто взяв мене в табір. Я спочатку не хотіла їхати, щоб не пропустити серіали «Клон» та «Баффі. Винищувачка вампірів». Але тепер дуже рада, бо тут я зустріла дівчат Наталю і Аліну, які замінили мені маму, якої я ніколи не знала і не мала», — ділиться враженнями після табору підопічна Геріатричного пансіонату Майя Тунієвич.

Ще інший підопічний Карітасу Тимчук Віктор говорить: «Я вперше на такому чудовому курорті і обов’язково повернуся сюди наступного року”.

Літнє оздоровлення молоді за вадами розумового розвитку, які відвідують Центр дозвілля та соціальної адаптації Карітас Івано-Франківськ УГКЦ, відбувся з 28 травня по 3 червня 2012 на базі реколекційного центру св. ап. Андрія (с. Заріччя, Надвірнянського району) за фінансової підтримки Карітасу Єпархії Трір (Німеччина) та о. Уго Соутуса.

Categories: Новини

Залишити відповідь