Image

Благодійна акція «Різдвяна свічка»

0 Comments


Можливість кожного
долучитися до благодійності
Запрошуємо усіх приєднатись до Благодійної акції «Різдвяна свічка» та подарувати потребуючим дітям світло надії. Навіть найменша пожертва зможе допомогти! Минулого року працівникам Карітасу вдалося поширити 85 тисяч свічок. Пожертви забезпечили дітям  здорове дозвілля, подарували знедоленим дітям щастя…



Цього року завдяки пожертвам Карітас Коломийсько-Чернівецької Єпархії (КЧЄ) забезпечив дозвілля дітей трудових мігрантів. Протягом декількох місяців 30 потребуючих Соціального центру відвідували цирк, виставки, кінотеатр, відпочивали на природі. Іншу частину пожертв було направлено на забезпечення функціонування благодійної їдальні Карітасу КЧЄ, в якій харчуються діти вулиці та діти з малозабезпечених сімей: загалом 25 осіб. «Ми хочемо заохотити волонтерів із спільноти «Діти світла» та молодіжних організацій «Обнова» та «Пласт», щоб акція «Різдвяна свічка» була більш масштабною та ефективною», – поділився планами директор Карітас КЧЄ Сергій Триф’як.
 
На думку директора Карітасу Одеси УГКЦ о. Василя Колодчина, «Різдвяна свічка» є дуже потрібною, оскільки звертає увагу людей на знедолених, хворих, позбавлених повноцінного спілкування дітей. Минулорічні пожертви в Одесі були використано на проведення Новорічного свята (подарунки та організація святкового заходу)  для ВІЛ-позитивних дітей та їхніх батьків. 
 
Карітас Івано-Франківськ УГКЦ зміг залучити 24 парафії до участі в благодійній акції «Різдвяна свічка». Завдяки жертводавцям 29 багатодітних та кризових сімей отримали допомогу у вигляді продуктів харчування, а 11 дітей отримали «шкільний портфелик» – набір шкільного приладдя та канцтоварів.  
 
Карітас Тернопіль передав залучені від «Різдвяної свічки» кошти на потреби дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування (загалом 60 осіб), що перебувають у дитячому будинку «Пресвята родина».  «Метою «Різдвяної свічки» є не стільки зібрати кошти, як дати можливість кожному долучитися до благодійності, внести свою лепту у добру справу», – стверджує директор Карітасу Тернополя о.-м. Іван-Андрій Говера.
 
У Карітасі Стрийської Єпархії пожертви допомогли  забезпечити літнім відпочинком дітей, що позбавлені цієї можливості в силу життєвих обставин. «Основна ціль акції – допомогти відпочити дітям з проблемних сімей у духовно-оздоровчих таборах, привернути увагу до дитячої безпритульності, сирітства і сімей, що потребують найбільшої підтримки», – розповів директор Карітасу Стрийської Єпархії о. Василь Гушуватий. Пожертви від благодійників пішли на забезпечення таборування 300 дітей.
 
Директор Карітасу Самбірсько-Дрогобицької Єпархії (СДЄ), о. Ігор Козанкевич розповів: «Ми запросили волонтерів і представників громади, щоб поширити не 14 тисяч, як минулого року, а 20 тисяч свічок.  Благодійна акція «Різдвяна свічка» заохочує до милосердя, співчуття, жертовності, а також згуртовує, єднає людей. Склавши пожертву для бідних, людина відчуває, що тим самим допомагає їм. Нехай у кожній християнській родині на Святий вечір буде запалена Різдвяна свічка». Працівники Карітасу СДЄ прагнуть допомогти неповносправним дітям. Пожертви збираються для продовження підтримки праці з молоддю з вадами розумового розвитку та допомоги дітям із неблагополучних родин, сиротам.
 
 
«Тільки допомагаючи іншим, усвідомлюємо, що живемо самі…», – ці слова Глави Церкви Блаженнішого Любомира допомагають щораз переосмислювати необхідність соціальної роботи.
 
Приєднайтесь до благодійних справ!
За додатковою інформацією звертайтеся до
 
 

Categories: Новини

Залишити відповідь