Image

Хмельницький Карітас відвідав 113 дітей з вадами розумового розвитку в Ямпільській школі-інтернат (2)

0 Comments


16.03.15, Хмельницький
Нещодавно працівники і волонтери Хмельницького Карітасу в черговий раз завітали в Ямпільську спеціальну школу-інтернат I-III ступеня. Цьому та іншим соціальним закладам області місцевий Карітас допомагає впродовж багатьох років, об’єднуючи довкола себе і знайомих філантропів, і місцеві громади, і своїх підопічних: спільно вони надають гуманітарну допомогу у вигляді одягу, взуття, іграшок, подарунків до свят, також залучають вихованців інтернату до участі в творчих заходах та акціях.



Цього разу місцевий ТОВ «Екопласт» підготував для більш як 100 дітей-сиріт та дітей-інвалідів спеціальні подарунки, а учасники Красилівської хореографічної студії «Візерунок» спрезентували цікаву концертну програму, чим змогли викликати в дітей щиру радість, блиск в очах та захоплення від споглядання яскравого дійства.

Говорить Оленка, учениця 7-го класу Ямпільського інтернату: «Для мене приїзд працівників Карітасу завжди є великим святом! Я дуже чекаю, коли вони приїдуть наступного разу, бо з ними і цікаво, і вони не приїздять до нас лиш раз і назавжди. Вони не лише привозять подарунки, а щось цікаве – як от цього разу виступ «Візерунку»».

З 2004 року Хмельницький Карітас працює з дітьми, молоддю і сім’ями, які перебувають у кризових умовах життя: як на базі стаціонарного денного соціального центру, так і завдяки роботі з іншими соціальними закладами, проведенню різноманітних акцій. На даний момент соціальний центр у місцевому Карітасі забезпечує потребуючих молодих людей можливістю долучатись до різноманітних тематичних гуртків і секцій, займатись на спеціальному спортивному майданчику (футбол, волейбол, настільний теніс), брати участь у профорієнтаційних заходах, користуватись комп’ютером і Інтернетом для того, щоб знайти необхідну інформацію, зокрема і щодо можливого місця праці, спільно організовувати дозвілля і відпочинок. Також Карітас у Хмельницькому надає психолого-педагогічну допомогу та соціальне консультування, гуманітарну допомогу, можливість самостійно попрати свою білизну та при потребі покращити санітарно-гігієнічний стан підопічних.

«Приємно усвідомлювати, що своїми візитами ми можемо змінювати цих дітей – не лише привносити в їх буденність трохи радості та яскравих барв, а і здійснювати бодай невеличкими кроками різносторонній розвиток особистостей, творчу самореалізацію, спрямовувати їх енергію в конструктивне русло. Для нас в хмельницькому Карітасі надважливо не просто надавати матеріальну допомогу (хоча і це важливо, це є базовим), а змінювати долі наших підопічних, формувати новий світогляд, надавати можливості, розкривати потенціал», – наголошує Дмитро Козловський, керівник проекту «Мобільна робота з молоддю» у місцевому Карітасі.

У найближчих планах Карітасу у Хмельницькому: відкриття хореографічної студії та студії драматичного мистецтва. Щосуботи – семінари, бесіди та тренінги різноманітного спрямування. Усе це сприяє соціалізації дітей з кризових родин, їх згуртованості, формує позитивне світосприйняття та установку на ведення здорового способу життя, де не буде місця алкоголю, наркотикам, насиллю та іншим негативним явищам, – які так часто спостерігаються в молодіжному середовищі, особливо, коли молодь проводить свій вільний час на вулиці, шукаючи сумнівних розваг та способів самовиразитися та самоствердитися.

Categories: Новини

Залишити відповідь