Image

Карітаси України та Сербії обмінялись досвідом роботи в умовах військового конфлікту

0 Comments

В рамках проекту «Забезпечення базових потреб постраждалого населення в Донецькій та Луганській областях» за підтримки Карітасу Німеччини, пройшла зустріч представників Карітасу Маріуполя та Карітасу Сербії.

Протягом 14-16 листопада обговорювались питання пост-конфліктної інтеграції переселенців і місцевих жителів до нових умов життя, дії Карітасу при надзвичайних ситуаціях, викликаних природними явищами, такими як повені та пожежі, та попереднє інформування населення шляхом впровадження просвітницьких проектів.

Робота має бути спрямована на проведення тренінгів та інформування населення про їх дії під час надзвичайних ситуацій, включаючи питання мінної небезпеки в зонах проведення військових дій.

Значний досвід Карітасу Сербії по роботі з біженцями в пост-конфліктний період, участь в діях по локалізації наслідків природних катастроф, а також реалізації соціально-просвітницьких проектів, в свою чергу цікаві саме тут, в ситуації, що розвивається на сході України і повторює конфлікт навколо провінції Косово в Сербії.
На противагу цьому досвід Карітасу Маріуполя за участі фонду в забезпеченні базових потреб населення постраждалого від військового конфлікту дає колегам уявлення про модель і алгоритм роботи при надзвичайних ситуаціях, викликаних соціально-економічними та етнічними причинами. Що в свою чергу викликають руйнування соціальної інфраструктури регіону.

Хочемо висловити подяку нашим колегам із Сербії за їх знання, досвід та значний соціальний вклад на захист постраждалого населення!

Categories: Новини

Залишити відповідь