Image

Карітас Волинь допомагає тисячам потребуючих завдяки співпраці з іноземними благодійниками

0 Comments

25.05.2015, Волинська область
За роки своєї діяльності Карітас Волинь зарекомендував себе як потужна благодійна організація, що має довіру і підтримку не лише від місцевих громад, а також і від іноземних благодійників. Саме завдяки добрій репутації наприкінці квітня тут приймали гостей із-за кордону з гуманітарними місіями.

Парафіяни Вроцлавсько-Гданської єпархії УГКЦ в Польщі та Щецинське відділення об’єднання українців у Польщі (до якого входять українці й діти тих, кого було переселено зі східної Польщі внаслідок операції «Вісла»), передали благодійну допомогу у вигляді продуктів харчування для вимушених переселенців з Криму і сходу України та родин, які втратили годувальника під час війни на Донбасі.  

Співпраця між організаціями триває вже не один рік і виражається у різних формах, а з 2014 року набула нового фокусу і ще більшої актуальності. Зокрема, нещодавно було організовано обстеження, лікування та санаторно-курортне перебування у Польщі дітей-переселенців з Донбасу, а також надано значну підтримку у вигляді медикаментів, одягу, взуття, постільної білизни.

Станом на сьогодні Щецинське відділення об’єднання українців у Польщі та Карітас Вроцлавсько-Гданської єпархії УГКЦ пожертвували майже 4,5 мільйони гривень на підтримку наших співвітчизників.

Ще одна допомога надійшла від польської фундації «Духовний вимір Європи». Ця організація працює у сфері підтримки дітей і молоді, які проживають у сільській місцевості України. За кілька останніх років завдяки фондові комп’ютерами забезпечено навчальні заклади по всій Україні – від Самбора у Львівській області до Слов’янська у Донецькій області. Цього разу ще 21 комп’ютер з’явився у трьох селах Іваничівського району Волинської області. Це стало справжнім подарунком не лише для учнів цих шкіл, але й вчителів: тепер вони разом опановуватимуть основи інформатики і зможуть користуватись послугами електронних бібліотек, готуватись до уроків в електронному вигляді, вивчати іноземні мови, створювати Інтернет-сайти та досліджувати усі можливості, які дає сучасний інформаційний простір.

Неможливо не згадати з особливими словами вдячності людей, об’єднаних у волонтерську організацію «Україна-Проект-Едегем» в Бельгії. За 4 роки, впродовж яких ця організація співпрацює з Карітасом Волинь, надійшло 130 тонн гуманітарного вантажу, який було розподілено до 20 громадських організацій, 10 медичних закладів, 6 навчальних закладів, 15 парафій УГКЦ та УПЦ, також серед близько 2000 осіб потребуючого населення Волинської, Рівненської, Тернопільської та Львівської областей. Вражає, що у проекті безкоштовно працюють люди похилого віку, які і є волонтерами. Гуманітарну допомогу для України вони збирають у великому ангарі. За один раз відправляють по 15 тонн речей, а оренду вантажівки, що везе гуманітарну допомогу в Україну, оплачує звичайне бельгійське подружжя.  Відеорепортаж дивіться тут

о. Володимир Кметь, директор місцевого Карітасу, зазначає: «Завдяки допомозі, яку ми отримуємо з-за кордону, багато українців і особливо вимушено переселених осіб, отримали таку необхідну їм підтримку у скрутний час. Натхненна та самовіддана праця волонтерських організацій закордоном заслуговує на велику вдячність та повагу. А ми зі свого боку робимо усе можливе, щоб така співпраця тривала і надалі.»

Categories: Новини

Залишити відповідь