Image

Карітас України реалізовує Арт-проект “Творімо зміни разом – відкриті та творчі”

0 Comments


10.03.2016, Україна

Сучасні методи реабілітації людей з інтелектуальною недостатністю активно впроваджуються в Україні. Одним із таких методів є арт-терапія, яка вже давно практикується в медичних, освітніх та соціальних установах по цілому світу. Карітас України також має досвід роботи у цьому напрямку.



Атмосфера мистецтва сприяє внутрішній відкритості, створює особливе психологічно комфортне поле в якому навички комунікації розвиваються легше і природніше. Поезія, музика, театр – це чудові інструменти для реабілітації і соціалізації людей з особливими потребами. Творчість людей з інтелектуальною недостатністю сприяє їхньому особистому розвитку та самореалізації. Мистецькі майстер-класи, виставки картин та поетичні зустрічі допомагають суспільству позбавитися стереотипів у ставленні до неповносправної молоді.

Так з початку лютого Карітас України реалізовує Арт-проект “Творімо зміни разом – відкриті та творчі” для підопічних соціальних центрів для людей з особливими потребами у Дрогобичі, Стрию та Львові.

Метою проекту є – через творчість та мистецтво сприяти обговоренню ставлення суспільства до людей з особливими потребами та сприяти соціальній інклюзії молоді з інтелектуальною недостатністю в місцеві громади.

Серед завдань проекту створити мистецькі майстерні у Дрогобичі та Стрию, а також створити драмгурток у Львові; за допомогою мистецько-культурних заходів об’єднати неповносправних молодих людей, дітей вимушених переселенців та волонтерів міст, організувати виставки робіт неповносправної молоді та актуалізувати обговорення проблем людей з особливими потребами.

В рамках проекту в трьох містах України для шістдесяти п’яти підопічних Карітасу з інтелектуальною недостатністю та десяти дітей переселенців буде створено атмосферу взаємного сприйняття, доброзичливості, безпеки, взаємодопомоги та емоційної підтримки, де кожен учасник мав можливість розкрити творчий потенціал, самовиразитись та мистецьки переосмислити різноманітні теми; вони отримають нагоду покращити соціальні навики, міжособистісні відносини та поведінку, зменшити відчуття тривоги та агресії та проявити свої таланти. Також, як переконані, координатори проекту більш широкій громадськості зробити кроки на шляху до подолання стигми стосовно осіб, які є інакшими.

Categories: Новини

Залишити відповідь