Image

Карітас України пропонує почати нове життя з освоєння нової професії

0 Comments


30.06.2016, Україна

У Карітасі України триває друга хвиля реєстрації на проект “Професія для нового життя. Індивідуальний грант на перепідготовку”, – для вимушених переселенців у Харкові, Запоріжжі, Краматорську, Слов’янську, а також у Дніпропетровську та Маріуполі це можливість пройти навчання, здобути професію та отримати необхідні навички для роботи в новій сфері діяльності. Перепідготовка передбачатиме різний термін навчання та різну спеціалізацію.



“Частина вимушених переселенців не може працевлаштуватись через те, що їх попередній професійний досвід не користується попитом на місцевому ринку праці, саме їм ми пропонуємо скористатися грантами на перепідготовку від Карітасу. Це шанс отримати затребувану професію задля подальшого працевлаштування, яке є важливою умовою для будування нової кар’єри на новому місті” – розповідає керівник проектів з працевлаштування Карітасу України, Наталя Малютіна.

Успіхи першої хвилі показали – грант може змінити відношення до переїзду, замотивувати знайти своє справжнє покликання та роботу, котра приноситиме справжнє задоволення. Історій успіху є безліч і ми хотіли б поділитись історіями Крістіни з Донецька та Сергія з Горлівки.

Крістіна має чимало професійних навичок – вміє встановлювати з клієнтами довірливий і продуктивний контакт, проводити облік та аналіз, організовувати робочі процеси, стежити за їх успішним проведенням, та при цьому завжди залишатися в чудовому настрої, повною сил і ділитися своїм настроєм з оточуючими. У Донецьку Крістіна багато років працювала товарознавцем – оцінка і прийом товарів, переоблік – це були основні обов’язки Крістіни. У роботі завжди було спілкування, в тому числі зі «складними» клієнтами: доводилося розв’язувати конфлікти, приймати відповідальні рішення. Поза тим вона дуже сімейна людина, чудова господиня, дружина і мама. Сім’я для неї є головною цінністю, при цьому вона здатна розвиватися і в професійній сфері.

Переїхавши до Харкова, Крістіна намагалася знайти роботу, але самостійний пошук не дав результатів, саме тому знайшла можливість пройти навчання і отримати знання в галузі бухгалтерії. Крістіна зацікавилася проектом з працевлаштування благодійного фонду Карітас та звернулась за допомогою. І вже через деякий час рекрутери підібрали вакансію, яка відповідала її навичкам та інтересам – зараз Крістіна працює менеджером з організації консультаційних послуг у навчальному центрі «Гравітація», де проходять освітні заняття для дітей. Серед обов’язків Крістіни: прийом заявок на участь у заняттях, організація тренінгів, робота з документами. Їй доводиться постійно спілкуватися з дітьми, що їй насправді до душі.

За освітою Сергій – автослюсар, працював слюсарем-механіком. У 2014 році під час бойових дій в Горлівці Сергій виїхав із сім’єю в пошуках місця, де б вони з дружиною мали можливість знайти відповідну роботу, а для маленької донечки – школу. Оформивши всі документи, чоловік зайнявся пошуком роботи, – сподівався влаштуватися зварювальником,опанувати нову професію та отримати досвід. Проте довго затриматись на новій роботі не вдалось – і Сергієві довелось знову шукати можливість реалізувати себе в професії зварювальника.

Пізніше Сергій дізнався про благодійний фонд Карітас, познайомився з рекрутерами, які побачили його непереборне прагнення знайти роботу. Через деякий час Сергію зателефонував рекрутер Карітас та повідомив про відкриту вакансію. Сергій не роздумуючи вирушив на співбесіду і успішно влаштувався на посаду зварювальника. Це робота, де він отримує не лише знання, досвід, а й підтримку дружнього колективу. Схоже, що це ті складові, які роблять людину успішною в своєму особистому і професійному розвитку. Сергій завжди вважав, що роботу людина повинна любити, і дійсно, улюблена робота дає енергію й сили на втілення нових ідей, реалізацію свого внутрішнього, закладеного в кожному потенціалу.

Categories: Новини

Залишити відповідь