Image

Карітас розпочинає реалізацію проекту «Допомога в підготовці до зимового періоду на Сході України»

0 Comments

Проект реалізується командою Карітасу Маріуполь спільно з Карітасом України.

Якщо задати, здавалося б, просте і десь банальне запитання що необхідно людині для виживання? Відповіді будуть різні житло, їжа, одяг, тощо. Все це так, але й це не головне. Головне, що не дивно, повітря і вода. У повсякденному житті ми цього не помічаємо, не звертаємо уваги. Вважаємо, що це є і буде завжди.

Без повітря людина може прожити 3 хвилини, без води чотири доби. На жаль, ми дожили до часів, коли людство почало відчувати брак навіть в цих необхідних речах. Особливо гостро стає питання з чистою питною водою. Навіть в мирні роки в Донецькому регіоні були проблеми із забезпеченням водою, а в останні роки, у зв’язку з конфліктом, ситуація погіршилась в рази. Не раз тут залишались без води ряд міст і селищ через обстріли та руйнування фільтрувальних або насосних станцій, водоводів та інших водопровідних мереж. Так сталось, що район не має резервного водопостачання. І якщо великі міста ще якось забезпечені питною водою, то села віддалені від міст залишаються з проблемою на самоті.

Основною метою проекту є вирішення проблеми доступу до питної води у населених пунктах буферної зони поблизу Маріуполя. В рамках проекту організація Карітас Маріуполь зі своїми партнерами проведе повний цикл заходів по запуску нових або відновленню непрацюючих свердловин для доступу до питної води в обраних населених пунктах.

Для цього розроблено наступний план реалізації проекту:
– оцінка потреб населених пунктів «буферної зони» стосовно доступу населення до питної води;
– прийняття комплексного рішення по вибору населених пунктів, в яких буде впроваджуватися проект;
– збір, підготовка та перевірка документації для початку проведення робіт;
– проведення робіт по запуску нових, або відновленню законсервованих свердловин та оформлення пакету документів на користування свердловиною;
– передача діючої свердловини у власність громади.

На разі стартував модуль оцінки потреб. Була зроблена презентація для представників Районної влади та розіслані запити Головам сільських рад.

За ходом реалізації проекту слідкуйте у наших новинах на сайті та в соціальних мережах.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь