Image

Карітас Київ надав геріатричним центрам допомогу на суму 95 000 гривень

0 Comments


18.03.2016, Київ

8 геріатричних центрів з різних областей України отримали допомогу від Карітасу Київ. Ця допомога стала можливою завдяки співпраці з компанією Київстар та Українською Біржою Благодійності. Компанія надала цільову матеріальну благодійну допомогу у розмірі 95 000 грн на задоволення потреб літніх людей, які перебувають у 8 геріатричних центрах України.



Формат допомоги залежав від потреб мешканців центрів: це постільна білизна, рушники, реабілітаційне та медичне обладнання, побутова техніка, будівельні матеріали, взуття та ін.

Поза тим допомога та підтримка людей похилого віку – один з головних напрямків діяльності Карітасу Київ. Карітас вже багато років допомагає самотнім людям, інвалідам, пенсіонерам, які не можуть пересуватися і через це змушені постійно перебувати вдома, або ж тим, чиє пересування вкрай ускладнене, зокрема, на сьогодні, під опікою Карітасу знаходиться понад 100 таких осіб.

Ця опіка передбачає постійне надання соціальної, медичної та матеріальної допомоги. Надається допомога медичними препаратами, засобами гігієни, пелюшками та підгузниками, постійною опікою патронажних сестер, а ще продуктовими наборами.

“Понад 100 самотніх людей літнього віку отримують допомогу від Карітасу Київ продуктовими наборами, медикаментами, а також підгузками для тих, кому вони потрібні. Така можливість виникла завдяки благодійникам, які щедро дають свої кошти на доброчинність”, – повідомляє отець Роман Сиротич, директор Карітасу Київ.

“Медсестри регулярно відвідують та надають кваліфіковану медичну допомогу старшим самотнім людям у рамках саме проекту “Домашня опіка”. Надаються консультації по догляду за старшими людьми, психологічна та юридичні консультації, працівники допомагають у прибиранні, приготуванні їжі”, – розповідає медичний працівник “Домашньої опіки” Тетяна.

“Від імені стареньких людей висловлюємо щиру вдячність всім, хто був задіяний і сприяв у ефективній і швидкій реалізації проекту, серед яких компанія Київстар та Українська Біржа Благодійності. Разом ми змогли зробити старість цих дідусів та бабусь трохи легшою, щасливішою та більш безтурботною. Ці продукти та медикаменти стали для них виявом уваги і любові, важливою матеріальною допомогою, за що вони щиро вдячні. Водночас запрошую усіх охочих долучитися до добрих справ для стареньких людей”, – підсумовує отець Роман.

Categories: Новини

Залишити відповідь