Image

Карітас Харків відвідав віце-міністр закордонних справ Польщі Конрад Павлік

0 Comments


02.11.2015 Харків

28 жовтня в рамках моніторингового візиту Карітас Харків відвідали віце-міністр закордонних справ Республіки Польща Конрад Павлік, Надзвичайний та повноважний посол в Україні Генрик Літвін та Генеральний консул у Харкові Станіслав Лукасик.



Під час зустрічі з керівником Карітас Харків отцем Сергієм Ковалем та соціальними працівниками, котрі щодня спілкуються з вимушеними переселенцями, обговорювалась реалізація проекту «Гуманітарна допомога у вигляді засобів для існування та покриття витрат на проживання для жертв конфлікту на Сході України від Карітасу Польщі».

Даний проект профінансований Міністерством Закордонних Справ Республіки Польща та охоплює своєю допомогою найбільш потребуючі родини вимушених переселенців у Харкові та Дніпропетровську. Це вже четверта спільна допомога від Уряду та Карітасу Польщі для вимушених переселенців в Україні. На сьогодні в рамках проекту допомогу отримало вже понад 4 000 осіб.

Також на зустрічі обговорювались найгостріші потреби переселенців та перспективи їх збільшення – зокрема підготовка до зими (а саме потреба у забезпеченні обігрівальними приладами та теплим дитячим одягом), ситуація з наданням допомоги тим, хто не має можливості покинути свої домівки, та продовжує жити на окупованих територіях та лінії вогню, а також загальні тенденції в подоланні гуманітарної кризи на Сході України. Як було зазначено під час зустрічі, на сьогодні дуже важливим є довгострокове планування допомоги вимушеним переселенцям, оскільки саме подальша інтеграція, працевлаштування та розвиток в суспільстві є важливим кроком у відповідь на виклики гуманітарної кризи.

Як зазначив віце-міністр підтримка України є для Польщі пріоритетним питанням і залишиться таким і надалі. «Після розпаду Радянського Союзу Польща сама довший час була отримувачем допомоги, проте після вступу до ЄС ми стали донором», – зазначив Конрад Павлік та запевнив, що і у наступному році Польща продовжить надавати допомогу для подолання гуманітарної кризи в Україні.

Окрім зустрічі з представниками Карітасу Харків віце-міністр також відвідав вимушених переселенців, котрі є отримувачами допомоги.

Нагадаємо в кінці минулого року в Україну прибуло близько 150 тон гуманітарної допомоги на загальну суму майже 3 млн. польських злотих. Карітас України забезпечив завдяки цьому допомогою понад 3000 внутрішньо переселених осіб, що проживають в Харкові та Харківській області.

Categories: Новини

Залишити відповідь