Image

Карітас Івано-Франківськ організував літню школу миробудування для лідерів ГО

Усі хочуть миру. Та починати треба з себе, а потім нести ту гармонію та знання у громаду. Саме з цією метою, Карітас Івано-Франківськ зібрав лідерів громадських організацій з усієї України та організував Літню школу миробудування для лідерів ГО у Карпатах.

Мета школи – ознайомити активістів громадських організацій з миробудівничими ідеями, способами та інструментами подолання конфліктів та напруження у громаді задля розширення миробудівничого контексту.

Протягом чотирьох днів (17-20 серпня) у селі Вишків Долинського району працівники Карітасу та запрошені тренери, Володимир Кушнірюк та Ганна Жекало (Anya Zhekalo), навчали громадських діячів, як вирішувати конфлікти, долати стереотипи та знаходити компроміси.

Учасники познайомились з проектами та практиками в сфері миробудування в Україні та світі, переглядали тематичні фільми, говорили про права людини та цінності мирного співіснування. А також спільно спланували заходи до Міжнародного дня миру, що відзначають 21 вересня.

Школа миробудування проводилась командою Карітасу Івано-Франківськ в рамках проекту «Об’єднуючи людей заради розбудови миру».

Categories: Новини

Залишити відповідь