Зірки української естради закликають

«Не дай СНІДу шанс!»
30.11.2010
3 грудня з нагоди Всесвітнього Дня боротьби з ВІЛ/СНІДом у Національному Палаці мистецтв «Україна» вже вдруге відбудеться концерт «Не дай СНІДу шанс!». У концерті візьмуть участь: Анастасія Приходько, Віталій Козловскій, Світлана Лобода, Василій Бондарчук, Стас Шурінс (Фабрика 3), Брати Борисенко (Фабрика 3), група «РеаоО», «Пара Нормальних!»,

Арина Домскі та інші виконавці та групи.

Саме з таким закликом зірки української поп- та рок-музики звернуться до українців, щоб привернути їх увагу до небезпеки інфікування та необхідності толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей. Тим самим вони підтримають Національну інформаційну кампанію з профілактики ВІЛ/СНІД «Не дай СНІДу шанс!», яка проводиться МОЗ України спільно з партнерами.

Своїми виступами, громадянською позицією зірки української естради привертатимуть увагу до проблеми поширення епідемії ВІЛ/СНІДу в нашій країні, закликатимуть молодь захищатися від інфікування ВІЛ, наголошуватимуть на важливості толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом.

Організатори концерту «Не дай СНІДу шанс!»: Комітет з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам Міністерства охорони здоров’я України, Міністерство культури та туризму України, Німецьке товариство технічного співробітництва (GTZ), компанія «АШАН», ЮНЕЄЙДС, Фонд народонаселення ООН, Фонд Клінтлона, компанія MSD.
Інформаційна підтримка: Медична газета та ТРК Київ. Медіа-підтримку акції надали група компаній «BigBoard», Київській медіа холдинг.

Довідково
Україна потерпає від найтяжчої епідемії ВІЛ серед країн Європи та СНД.
Сьогодні в нашій країні за оціночними даними 340 000 людей є ВІЛ-позитивними, що у відсотковому відношенні складає 1,25% всього дорослого населення. Тенденція до зростання передачі інфекції шляхом гетеросексуальних статевих контактів вказує на загрозу переходу епідемії від уразливих груп – споживачів ін’єкційних наркотиків, жінок комерційного сексу та чоловіків, які мають секс з чоловіками – на загальне населення. Найвразливішою до інфекції є молодь віком від 18 до 30 років. За прогнозами, без швидкої і потужної відповіді на виклики ВІЛ/СНІДу, до 2014 року епідемія здатна призвести до зниження середньої тривалості життя українських громадян на 4 роки та до 6% зниження ВВП.

Національна інформаційна кампанія з профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу «Не дай СНІДу шанс!» впроваджується з метою підвищення обізнаності громадян України про проблему ВІЛ/СНІДу, шляхи інфікування ВІЛ, а також підвищення толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей задля зниження темпів поширення епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.