Image

Франківські студенти та школярі зібрали 300 кг продуктів для потреб благодійної їдальні Карітасу

0 Comments


26.04.2016, Івано-Франківськ

Юні благодійники зі шкіл Івано-Франківська, Крихівців та студенти  Івано-Франківського університету нафти і газу впродовж квітня зібрали понад 300 кг продуктів і сьогодні передали їх для потреб благодійної їдальні Івано-Франківського Карітасу. Всі вони радо підтримали ініціативу  долучитися до  благодійної акції  «1 кілограм».



Карітас Івано-Франківська традиційно в часі Великого посту проводить різноманітні акції по збору доброчинних пожертв для роботи благодійної їдальні в якій щоденно харчуються понад 130 осіб: самотні, літні люди, інваліди, бездомні, багатодітні та малозабезпечені родини, молодь з вадами розумового розвитку. Для багатьох з них – це єдина можливість спожити гарячу страву, для інших – неабияка матеріальна підтримка.

Акція розпочалася на початку квітня у стінах Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу презентацією діяльності благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ». Студентський парламент підтримав ініціативу Карітасу в часі Великоднього посту організувати  благодійну акцію «1 кілограм» для збору продуктів харчування для потребуючих благодійної їдальні на базі свого навчального закладу. Студенти розробили листівки, які поширювали в корпусах ІФНТУНГу та соцмережами.

Діти з загальноосвітніх шкіл № 7, 28 м. Івано-Франківська, а також Крихівецької школи є волонтерами, які відвідують «Школу добрих справ» при Карітасі. Вони беруть участь у різноманітних майстер-класах та соціально-психологічних тренінгах, основна мета яких – підготовка юних волонтерів до соціального  служіння. Діти-волонтери поширювали інформацію про благодійну акцію «1 кілограм» серед школярів, спонукаючи своїх ровесників пожертвувати для бідних і обездолених людей 1 кілограм круп, цукру, борошна чи інших продуктів.

Карітас щиро дякує всім доброчинцям, які в часі Великоднього посту, долучилися до благодійної акції «1 кілограм». Вони – добрий приклад іншим і поширювачі традицій благодійності серед дітей і студентської молоді. Кожен кілограм пожертвуваних продуктів зігріє теплом небайдужості і любові усіх ближніх, які опинилися в складних життєвих обставинах.

«Сьогодні ми бачимо, наскільки діти можуть відгукнутися на потреби наших ближніх. Цей рік проголошено роком Милосердя, котре проявляється не тільки у прощенні наших гріхів, але й у милосерді в дії. Вклад студентів та школярів може здатись незначним, адже кілограм це не так вже й багато, проте це чудовий приклад того, що довгий шлях складається з невеликих кроків милосердя, котрий спільно долати легше», зазначив директор Івано-Франківського Карітасу отець Володимир Чорній. 

Categories: Новини

Залишити відповідь