Image

Польські благодійники надали допомогу підопічним Карітасу Одеси

0 Comments


04.04.2016, Одеса

У кінці березня до фонду Карітас Одеса завітали партнери та давні друзі фонду з Польщі – отець Роберт Роса, директор Карітасу Вроцлавсько-Ґданської єпархії та Іван Сирник, голова Щецинського відділення Об’єднання українців у Польщі. Метою візиту була закупівля продуктових наборів та канцтоварів для підопічних благодійного фонду “Карітас Одеса УГКЦ”.



“Наші друзі вже не перший рік допомагають українцям, що потрапили у скрутне становище. Пан Іван Сирник разом з о. Робертом Росса їздять Україною та зазвичай надають адресну допомогу конкретним сім’ям, чиї історії вони знають. Але цього разу вони вирішили передати продукти безпосередньо до нашого фонду і довірили нам їх видачу переселенцям, за що я особисто дуже вдячний. Адже майже щодня до нас приходять люди із запитом допомогти продуктами, гігієнічними наборами, одягом тощо”, – розповідає директор Карітасу Одеса отець Василь Колодчин.

Благодійний фонд “Карітас Одеса УГКЦ” розпочав роботу з переселенцями в листопаді 2014 року. За цей період було надано допомогу більше ніж 3 500 особам, що складає 10% від загальної кількості переселенців в Одесі. Це були і продукти, і гігієнічні набори, і грошові виплати більш ніж на 10 мільйонів гривень, і психологічна допомога, і соціальний супровід. У червні 2015 року Карітасом було відкрито Центр допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО та АР Крим, на базі якого вже 10 місяців працює дитячий центр “Простір, дружній до дитини”.

“У листопаді 2013 року ми розпочали системно допомагати українцям. На початку це була допомога постраждалим на Майдані, забезпечення лікуванням, надання медичних препаратів. Потім ми розпочали активно надавати допомогу на сході України добровольчим батальйонам.

Наприкінці минулого року спільно з “Об’єднанням українців у Польщі” ми шукали нову форму подяки людям, які допомагали нам протягом року. На думку спало розробити календар з мотивами українських національних візерунків. До його створення долучився італійський фотограф, який запропонував зняти матеріал безкоштовно, що дозволило заощадити чимало грошей. Цікаво, що деяким з рушників, які фотографували для цього календаря, більш ніж 100 років. Календар вийшов надзвичайно гарним і ми почали пропонувати його усім за благодійні пожертви. Таким чином, було продано 400 примірників, завдяки чому ми змогли придбати 2 тони харчових продуктів, 80 портфеликів та канцтоварів на 10 тисяч гривень”, – розповідає директор Карітасу Вроцлавсько-Гданської єпархії, отець Роберт Роса.

“За ці два роки ми переказали в Україну товарів приблизно на 1 мільйон злотих (7 мільйонів гривень). Також запросили дітей у безкоштовну поїздку до Щецина на літні канікули. Нашою основною метою є покращення життя людей, саме тому ми так багато їздимо по Україні, хочемо на власні очі бачити ситуацію”, – додає Іван Сирник, голова Щецинського відділення Об’єднання українців у Польщі.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь