Image

Анонс: Круглий стіл «Вимушені переселенці між минулим і майбутнім»

0 Comments

29 листопада 2018 року о 12:00 в конференц-залі київського офісу Карітасу України (м. Київ, вул. Шота Руставелі, 16, 9-й поверх) відбудеться круглий стіл на тему: «Вимушені переселенці між минулим і майбутнім: стан і проблеми інтеграції».

Мета заходу – привернути увагу експертних середовищ та громадськості до питань посилення інтеграції внутрішньо переміщених осіб та активізації приймаючих громад на цьому шляху через солідаризацію, прийняття, примирення.

Вимушені переселенці є особливим міграційним контингентом населення України, який сформувався після анексії Криму та початку бойових дій на Донбасі. Таких людей, лише за офіційними даними Міністерства соціальної політики України, є понад 1,5 млн. Вирішенням їх проблем займаються ряд профільних міністерств та громадських організацій. Однак, бажаного ефекту поки що досягти не вдається.

Приймаючі громади також не завжди виявляються дружніми до своїх нових членів: людям бракує знань, умінь, розуміння того, що відбувається в житті їхніх нових сусідів, співробітників, батьків їхніх дітей. Над покращенням цієї ситуації потрібно працювати.

Організатори круглого столу сподіваються, що обговорення питань проблем і потреб вимушених переселенців сприятиме обміну досвідом між соціальними інституціями щодо актуальних організаційних форм соціального служіння та виробленню дієвих механізмів оптимізації пошуку шляхів посилення  інтеграції ВПО з приймаючим середовищем.

 

В ході круглого столу будуть представлені результати нових комплексних досліджень аналізу стану і проблем інтеграції внутрішньо переміщених осіб, зокрема, проведених в рамках евалюації моделі Центру Підтримки Сім’ї як платформи інтеграції ВПО та місцевого населення в Україні (проект спів-фінансовано з Програми співпраці у сфері розвитку «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща).

Categories: Новини

Залишити відповідь