Image

Підйомники для важкохворих

0 Comments


Завдяки Карітасу лікарня має підйомники
24.03.2010
Карітас передав в тимчасове користування Коломийській центральній районній лікарні два підйомники для важкохворих та інвалідів. Лікарі стверджують, що це значно покращить роботу медперсоналу, оскільки прилади вперше з’явилися в установі.



 
Підйомники працюватимуть у двох відділах лікарні – реанімаційному та травматологічному. Саме тут прилади найбільш потрібні, стверджує завідувач реанімаційним відділом Віталій Олійник.
 
Медсестрам до цього було важко працювати, оскільки важкохворі бувають вагою понад ста кілограм. Часто пацієнтів приходиться транспортувати у відділення, на обстеження, в операційну. «І тут виникають проблеми щоб хворого перекласти на каталку або ліжко. А цей підйомник пристосований, щоб без великих зусиль, зручно і легко транспортувати людину», – додає лікар.
 
Вартість кожного підйомника складає біля 9 тисяч гривень. Підйомники куплені на кошти BMZ (німецького уряду), в рамках проекту Домашня опіка в першу чергу для покращення умов лікування клієнтів Домашньої опіки, які в силу стану свого здоров’я часто відвідують цю лікарню. Раніше переміщатись з інвалідного візочка чи з ліжка після операцій та інших медичних процедур для них було складно. Завдяки підйомникам – справи покращилися.

«Завдяки Карітасу України і нашим партнерам ми змогли передати підйомники лікарні, які, сподіваємося, будуть корисними для людей», – розповідає директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Сергій Триф’як.

 
Це лише частина благодійної діяльності Карітасу, тож зупинятися на цьому не планує…
 
Відеоматеріал телеканалу НТК.
 
{youtube}eNT9ycj5JiE{/youtube}

Categories: Новини

Залишити відповідь