Image

До Дня людей похилого віку Карітас Київ відвідав понад 500 осіб

0 Comments

15.10.011
Нещодавно – до Дня людей похилого віку, який у всьому світі відзначається 1 жовтня – київський Карітас відвідав понад 500 осіб із добрим словом та подарунками. Спочатку це свято відзначали в Європі, потім в Америці, а з 1991 року і назагал у всьому світі, зокрема в Україні.

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей день. Рішення про урочисте святкування в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою.

Потреби людей похилого віку – один з головних напрямків діяльності Карітасу Київ. «Не лишилися поза увагою наші підопічні і в День людей похилого віку. Соціальні працівники проекту «Домашня опіка» відвідали 105 осіб похилого віку з щирими привітаннями та подарунками.

Крім цього, було відвідано Пансіонат ветеранів праці у м. Києві, де перебуває близько 350 осіб, а також літніх людей товариств „Співдружність” та „Милосердя інтелект”, ветеранів та інвалідів», – розповідає координатор роботи із літніми людьми у київському Карітасі Ольга Осадча.

Директор Карітасу Київ о. Роман Сиротич слушно зазначає: «1 жовтня – це день людей, які мають не тільки багаж років, але й багатий життєвий досвід. Спілкуючись з ними, розумієш, що ці люди ще мають великий запас життєвої енергії і оптимізму, якому можуть позаздрити і молоді! Але, на жаль, літнім людям бракує нашої уваги, яку – як християни – ми мусимо виявити щодо них найперше».

Categories: Новини

Залишити відповідь