Літні табори

Стрийський Карітас провів літній табір для дітей у с. Космач на
Івано-Франківщині
05.07.2011
Карітас Стрийської єпархії УГКЦ організував для малозабезпечених дітей і  таких, які позбавлені батьківського піклування внаслідок вимушеної

трудової міграції, тижневий літній відпочинковий табір.  Місцем відпочинку було обрано мальовничу територію  в Івано-Франківській області – село Космач, Косівського району.

Літній дитячий табір у с. Космач відбувався впродовж 20-26 червня. Захід об’єднав майже 100 осіб, серед  яких було 80 дітей, також соціальний працівник, координатор проекту по роботі із дітьми трудових мігрантів стрийського Карітасу, кваліфікований психолог та інші дорослі наставники, що готували для дітей особливу програму відпочинку.

Усі діти були поділені на 4 групи, за кожною з яких був закріплений окремий лідер.

База відпочинку, на якій жили діти, розташована посеред лісу на березі гірської річки. Таким чином діти мали змогу провести активно час на свіжому повітрі в екогологічно чистій зоні,  купалися в річці і  збирали лісові ягоди, брали участь в спортивних іграх та змаганнях, долучались до навчальних і творчих занять, проводили різноманітні конкурси, театральні постановки.

Також впродовж табору для дітей організовували екскурсію в музей Довбуша, поїздку на водоспад в Яремче, візит до монастиря Студитів святого пророка Іллі у Дорі.

«Впевнений, що це літо я запам’ятаю на все життя! Такого чудового відпочинку я ще ніколи не мав.

Тут я вперше мав похід в гори, брав участь в міні-театрі, щодня купався. І найважливіше – знайшов багато чудових друзів!», – розповідає учасник табору Юрко.

Завершився літній табір стрийського Карітасу великою ватрою і святковою вечіркою. Опісля цього діти мали молитву у спільному колі, – кожен мав змогу подякувати один одному, вихователям та Богу за цей спільно проведений незабутній час.