Image

Літній відпочинок

0 Comments


Студенти Львівської політехніки допомогли провести літній табір для неповносправних осіб
17.06.2011
З 26 по 29 травня молодь з особливими потребами, їх батьки, асистенти та волонтери  Центру дозвілля і соціальної реабілітації для



неповносправних молодих людей Карітасу Львів  УГКЦ відпочивали в с. Тухля у Карпатах. Літній табір для майже 30 осіб став можливим завдяки мікропроектові,
який здійснили  практиканти кафедри соціальної роботи Львівської
Політехніки.
 
Завдяки активній участі у роботі проекту Центру дозвілля та соціальної  реабілітації для неповносправних молодих людей студенти не лише набрались досвіду роботи з підопічними проекту, але отримали також можливість спробувати себе у написанні мікропроектів з пошуку коштів для дофінансування діяльності цього осередку. 

Студентки Ірина Каштелян, Віра Жадковська, Мар’яна Монич і Наталя Андрушків обдумали та написали проект до Львівської Освітньої Фундації, яка за підтримки фонду Генрі Науена фінансово забезпечила організацію оздоровчого заходу для людей з особливими потребами зі Львова.

В рамках рекреаційного табору молоді неповносправні люди впродовж кількох днів відпочивали в горах і на річці Опір, ходили в походи і брали участь в спортивних змаганнях, мали творчі заняття. Також молодь відвідала місцеву церкву св. Миколая, де паламар люб’язно розповів її історію, побували біля пам’ятника Захарові Беркуту та пили воду з однойменної криниці.

«Щовечора молоді люди збирались і спільно співали українських пісень. В той час батьки могли поспілкуватися поміж собою, поділитися цінним досвідом і просто провести час разом.
Програма табору була сповнена багатьох активностей, радісних розваг і щирого спілкування. Завдяки студентам Львівської політехніки ця поїздка видалася дуже цікавою та змістовною, ─ за що ми їм дуже вдячні», ─ каже Наталя Загайко, координатор Центру дозвілля і соціальної реабілітації для неповносправних молодих людей львівського Карітасу.

Центр дозвілля і соціальної реабілітації для неповносправних молодих людей цьогоріч відзначає своє 10-річчя. Тут гармонійно поєднані не лише праця і дозвілля, соціальна реабілітація неповносправних осіб, ─ цей осередок став місцем для розкриття і реалізації безлічі індивідів, талантів і особистостей.

 
Також молодь Центру багато років поспіль виготовляє свічки для всеукраїнської благодійної акції «Різдвяна свічка», що сприяє роботі Карітасу України в сфері захисту і опіки над дітьми із малозабезпечених сімей, сиротами і напівсиротами, безпритульними дітьми.

«Незважаючи на насичений режим нашого відпочинку і втому, всі ми дуже задоволені. Особливо мені запам’яталась ватра в останній вечір табору і роздані листівки на пам’ять про відпочинок у Тухлі!», ─ ділиться враженнями Андрій, учасник відпочинку у Карпатах.
 

Categories: Новини

Залишити відповідь