Image

Захистимо право на життя

0 Comments

Хто зупинить епідемію абортів в Україні? Ми – за життя!
12.06.2011
За даними МОЗ, щороку близько 200 тисяч українок роблять аборти ─  штучне  самовільне переривання вагітності. І хоча з року в рік, як стверджують медики, українські жінки все менше роблять аборти, за кількістю таких операцій

Україна все одно втричі перевищує європейські показники.
 
Офіційна статистика стверджує, що у 1990 році в Україні було зроблено 1 млн. 19 тис. абортів, у 1995р. – 740 тис., у 2000р. – 434 тис., у 2005р. – 264 тис., у 2006р. – 230 тис. Завідувач відділення Інституту педіатрії, акушерства та гінекології Академії Медичних Наук України Тетяна Татарчук каже: «Протягом останніх 5 років ми практично стоїмо на місці. Лікарі зробили багато, але далі  ми дійшли до тієї стінки, яку медики не можуть подолати самі. Це вже суспільна проблема», – говорить вона.

Так, на 500 тисяч пологів припадає сьогодні близько 200 тисяч абортів. Дану ситуацію можна проілюструвати, як підлітка, який досягнув незалежності і свободи, але абсолютно не знає, як з нею поводитись. Так само і Україна, яка 20 років тому набула незалежності, ─ і за підрахунками експертів досягла кількості близько 30 млн. абортів, ─ що свідчить про те, що даною свободою користуватись не навчилась.

У міжнародний День захисту дітей, 1 червня, у Донецьку відбулося щорічна святкова хода «За життя» за участі віруючих з кількох церковних громад міста. Ця ініціатива відбувається в Донецьку вже 9-й рік поспіль. Її організатором є Християнська церква «Слово життя» м. Донецька Української Християнської Євангельської Церкви (УХЄЦ), також традиційно акцію підтримують ієрархи і парафіяни Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП), Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) та протестантських церков.

Центральними вулицями міста відбувається хода близько 40 священиків УХЄЦ, УПЦ КП, УГКЦ і понад 800 парафіян помісних церковних громад. Звуки дзвонів, плакати та прапорці в руках віруючих заявляють про їх небайдужість і позицію проти абортів та на захист життя ненароджених дітей. Завершується урочиста хода на центральній площі Донецька.

«Ми закликаємо кожного: станьте за життя! Давайте вірити разом, що аборти припиняться, і Україна стане цивілізованою країною, де діти стануть найбільшою цінністю!», – підкреслив на цьогорічній акції єпископ Леонід Падун, Старший єпископ УХЄЦ.

Директор Карітасу Донецьк, канцлер Донецько-Харківського екзархату УГКЦ о. Василь Пантелюк, окрім служіння тисячам ув’язнених в Донецьку, роботі із дітьми вулиці, ВІЛ-інфікованими та безпритульними, відстоює активну громадську позицію у захисті новонароджених дітей. Цьогоріч він також підтримав акцію «За життя».

 
На центральній площі Донецька він слушно зазначив: «Якщо немає народжуваності – немає життя, немає здоров’я ні духовного, ні фізичного, ні економіки, науки та сільського господарства, немає і священиків. Ми – за життя! Наших дітей і Україн».
 
Важливо усвідомити, що проблема великої кількості абортів торкається кожного з нас ─ якого віросповідання, соціального статусу, віку, національної приналежності, статі чи сімейного статусу Ви не були.
 
Це ─ відповідальність за майбутнє нашої країни, держави та суспільства.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь