Image

Мрії кризових підлітків збуваються з ЮНІСЕФ

0 Comments

16.06.2014, Київ
Вихованці Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії взяли участь у всеукраїнському футбольному турнірі «Кубок ЮНІСЕФ». Це щорічні змагання для десятків дітей, які опинилися у складній життєвій ситуації. Третій раз турнір відбувається в Україні і так само третій раз у ньому бере участь команда з Коломиї.

У Києві діти провели лише один день, однак цього часу вистачило, аби кризові хлопці і дівчата взяли участь у змаганнях, побачили столицю, поспілкувалися із однолітками і що особливо для них вражаюче – з  зірками українського футболу. «Для дітей ці змагання дуже важливі. Вони їх не лише вчать дисципліни і цілеспрямованості, але і згуртовують, відкривають нові горизонти. Юні спортсмени розуміють, що завдяки наполегливості і здоровому способу життя можна багато чого досягнути у житті», –  розповідає керівник дитячих проектів Карітасу у Коломиї Наталія Григорчук.

Наталія разом зі своєю колегою Христиною Кучерук займалися підготовкою дітей до боротьби за кубок ЮНІСЕФ. Вони не лише згуртували футболістів, але й самі їх тренували. Іноді зверталися по допомогу до професійних спортсменів.

У столицю волонтери повезли команду з десяти осіб –  сім хлопців і троє дівчат, вихованців соціального центру місцевого Карітасу. Карітас України на цьому кубку, окрім регіональної організації з Коломиї, представляли також команди з Бродів та Києва.

14-річна Христина Михайлишин – футбольний фанат. Дівчина мала три мрії, одна із них реалізувалася завдяки ЮНІСЕФ: вона відвідала НСК «Олімпійський». «Я побувала на стадіоні, в спортзалах, навіть у роздягалках, де переодягаються зірки українського футболу. Бачила їхні речі. Важко передати емоції словами. Дуже сподобалось там! Та й загалом від Києва дуже гарні враження. Навіть не засмучує те, що ми програли. Хочеться, звичайно, ще раз поїхати на ці змагання», – ділиться враженнями дівчина.

Цьогоріч за кубок ЮНІСЕФ змагалися 16 команд зі всієї України. Це понад 150 дітей, які позбавлені батьківського піклування, мають обмежені можливості, вихованці притулків, переселенці з Криму та сходу України, а також хлопці і дівчата, яких торкнулась проблема ВІЛСНІДу. Відбувався всеукраїнський футбольний турнір на столичному стадіоні ім. Баннікова.

16-річному підопічному коломийського Карітасу Вадиму Мартинюку найбільше сподобалася зустріч із гравцем Національної збірної України з футболу Олександром Рибкою. «Він дуже відомий футболіст, воротар. Всі хочуть бути схожі на нього і я також. Я мої друзі зовсім не розчаровані у тому, що ми програли – дійсно найважливіше є те, що ми там були, стоваришувались, дізнались чимало нового та щиро змагались», – каже юний захисник з Коломиї.

По завершенні турніру всіх учасників відзначили цінними подарунками. Тож додому, окрім позитиву та емоцій, юні футболісти з Коломиї привезли ще й багато трофеїв. У місцевому Карітасі кажуть, що їх вихованці будуть надалі наполегливо тренуватися і вже наступного року діти мають намір завоювати Кубок ЮНІСЕФ.

Categories: Новини

Залишити відповідь