Image

Карітас у Коломиї ініціював акцію по збору коштів для постраждалих на Філіппінах

0 Comments

18.11.13, Україна-Філіппіни
«У 2008 році в Україні була біда – повінь не пошкодувала нікого і нічого. Велика вода забрала домівки багатьох українців, знищила господарства тисяч людей. У важку хвилину нас підтримав цілий світ, гуманітарна допомога та кошти надходили з багатьох країн. Зараз біда трапилася на Філіппінах. Внаслідок природних катаклізмів загинуло багато людей, а тисячі залишилися без засобів для існування. Ми мусимо їм допомогти і аж ніяк не залишатися осторонь!», – каже о. Сергій Триф’як, директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Серія землетрусів, а також руйнівний тайфун Хайянь забрали життя близько 10 тисяч осіб. Діти, жінки, чоловіки та люди похилого віку опинилися у пастці. Мільйони людей залишилися без даху над головою, а також елементарно без питної води.

Крім того, в місті через тайфун на свободі опинилися шістсот злочинців. Зливи, які не вщухали кілька днів, пошкодили стіни місцевої в’язниці. Тайфун “Хайянь” лютує на Філіппінах з кінця минулого тижня. Від нього постраждали 11 мільйонів людей. Допомога надходить з різних країн. ООН закликала світову спільноту зібрати 300 мільйонів доларів.

Хоча цілий світ консолідувався у намірі допомогти постраждалим, однак продовольства все ж бракує. Людям загрожує гуманітарна криза і як наслідок – голод. Зафіксовано мародерські набіги філіппінців на магазини та склади з продуктами харчування. Медики побоюються спалахів хвороб. Людей евакуйовують, але через брак техніки та людських ресурсів цей процес доволі сповільнюється. Тим часом щогодини сумна статистика поповнюється новими жертвами.

Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії ініціював тому акцію по збору коштів серед мешканців свого регіону, щоби допомогти філіппінцям подолати наслідки природної катастрофи, яка зруйнувала долі сотень тисяч людей.

По церквах міста та всієї Коломийсько-Чернівецької єпархії розставлено скриньки з поміткою «Допомога постраждалим на Філіппінах». Волонтери будуть збирати кошти просто у середмісті. Пожертву також можна буде перерахувати на благодійний рахунок Карітасу.

о. Сергій Триф’як наголошує: «Всі тепер переживають нелегкі часи. Негаразди у країні примушують кожного переживати за завтрашній день та думати, як забезпечити родину у час фінансово-економічної кризи. Разом з тим пам’ятаймо, кожна пожертва допоможе запобігти новим смертям на Філіппінах.»

Людина не може протистояти силі природи, але ми маємо всі разом допомогти протистояти наслідкам природної катастрофи. Ця віра має нас об’єднати у час випробувань та проявити у кожному з нас найкращі людські риси, милосердя до ближнього!

Допомогти Карітасу Коломиї у їх благодійній ініціативі можна за такими банківськими реквізитами:
р/р 26007488915001
в ІФФ КБ «Приватбанк»
МФО 336677, код 26054921

Categories: Новини

Залишити відповідь