Image

У Карітасі Київ ефективно використовують футбол у соціальній роботі з кризовими дітьми і молоддю

0 Comments

16.09.2013, Україна
Десятки мільйонів українців стежили за футбольним матчем між національними збірними України та Англії 10 вересня – це була значима подія для вболівальників. А для підопічних дітей Карітасу Київ випала неабияка честь вивести на арену Олімпійського стадіону футболістів збірних команд, і це для них стало однією і з найбільш пам’ятних подій у житті.

«Окремим напрямом роботи у Карітасі Київ, що органічно доповнює інші види діяльності з соціальної адаптації дітей і молоді, які опинилися в складних життєвих обставинах, є робота футбольного гуртка. Діти, які приходять до соціального центру, мають можливість займатися з тренером, відпрацьовувати ігрові навики, покращувати свою фізичну форму, здобувати позитивний досвід спілкування з однолітками і бути частиною команди.

Хоча підсумковий результат матчу 0:0 не надто втішив українських вболівальників 10 вересня, для наших юних шанувальників футболу цей вечір запам’ятається як небувале свято! Такі речі стають для кризових дітей певним стартом, виявом поваги і шансу, стимулом до творення власних успіхів, визнання», – розповідає о. Роман Сиротич, директор Карітасу Київ.

Заняття з футболу у місцевому Карітасі проводяться із дітьми протягом усього навчального року. На базі роботи цього гуртка створено дитячу команду «Мрія», яка вже мала можливість проявити себе здобуваючи різні місця на міжрегіональних чемпіонатах з міні-футболу, брала участь у турнірах, що проходили в Тернополі, Донецьку, Києві та Одесі. Зокрема, з квітневого матчу в Одесі, де відбувався черговий  міжобласний турнір з вуличного футболу, «Мрія» привезла заслужене срібло.

Також в травні в Києві пройшов турнір за підтримки Федерації футболу України за Кубок ЮНІСЕФ (примітка – цей турнір є частиною ширшої діяльності, що спрямована на соціальну адаптацію і професійну реалізацію кризових дітей і молоді міжнародним дитячим фондом ООН), в якому команда Карітасу вдало виступила, посівши третє місце з 11 команд.

Розповідає В’ячеслав Федченков, соціальний працівник Карітасу Київ: «Можливості для дітей вивести зіркових футболістів на стадіон Карітас завдячує тривалій співпраці з представництвом Дитячого фонду ООН в Україні та участі нашої футбольної команди в численних подіях, які організовує ЮНІСЕФ. Чудовою новиною для нас є  те, що Федерація футболу України продовжує розвивати співпрацю з ЮНІСЕФ. Для когось це може видатись не надто значимим, але для наших підопічних вивести на головну арену країни за руки зірок європейського футболу – це дійсно поворотний момент.

Переможці Кубку ЮНІСЕФ, гравці ФК “Троєщина” також були запрошені на матч Україна-Англія, вони виносили на поле прапори країн, емблеми ФІФА і чемпіонату світу 2014. Також в події брали участь юні активісти Мережі ЛЖВ – дітки, які живуть з ВІЛСНІДом і волонтери організації. Такі ініціативи не лише соціалізують кризових дітей і дають їм відчуття реалізації мрій, а й є чудовим прикладом консолідації громад, організацій, бізнесу, міжнародної спільноти. Чим більше таких речей траплятиметься, тим наша соціальна робота буде масштабнішою, ресурснішою, ефективнішою».

Сьогодні футболісти команди Карітасу Київ сумлінно готуються до відповідального турніру в Одесі у жовтні. Це стане перевіркою їх кваліфікації, згуртованості і спортивних досягнень. Бажаємо їм успіху!

Categories: Новини

Залишити відповідь