Підтримаймо талановиту молодь в навчанні фотомистецтву!

19.06.13, Хмельницький
Нещодавно  в Хмельницькому Карітасі в межах проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні» відбувся цикл занять з фотомистецтва. До такого заходу були залучені  професійний фотограф Сергій Аніськов, також Анастасія Бевза та інші вмілі фотографи, що стали волонтерами Карітасу відтак.

Діти і молодь з малозабезпечених, багатодітних сімей в місцевому Карітасі  впродовж півроку навчалися мистецтву фотографії. Незабаром трьох найуспішніших і найкреативніших учнів гуртка, авторів кращих робіт випускної дитячої виставки буде винагороджено. Найкращим призом для майбутніх художників є оплата навчання в школі фотомистецтва м. Хмельницького.

Просимо Вас допомогти зібрати гроші і оплатити річний курс навчання для цих 3 підлітків.

Це можна зробити через платформу он-лайн пожертв на Українській Біржі Благодійності (не несе додаткових комісій і дозволяє переказ коштів з платіжних карток Visa і MasterCard, системою WebMoney і через платіжні термінали, також готівкою в банку).

Цикл фотоуроків розпочав свою роботу восени 2012 року і тривав до травня 2013 року. Протягом цього часу діти і молодь з числа підопічних Карітасу Хмельницький мали змогу навчитись фотомистецтву в Сергія Аніськова і  його колег-асистентів. Тренінги включали теоретичну (отримання знань з основ фотографії, композиції) та практичну частини. Практичні заняття проходили як в приміщенні, так і на свіжому повітрі за різних погодних умов. Це дало змогу учасникам фотошколи попрацювати з різним освітленням, природними явищами (сніг, дощ, сонце), потренувати власну дисципліну і підтвердити мотивацію до навчання.

Фотошкола не лише навчила підопічних дітей Карітасу специфічним навикам, а і створювала сприятливий психологічний мікроклімат в колективі, підвищувала внутрішню групову довіру і згуртованість кризової групи молоді, дозволила проявити творчий потенціал. Підготовка до відкриття фотовиставки сприяла розвитку організаційних навиків, набуттю цінного досвіду.

Підсумком проекту стане фотоекспозиція робіт дітей та молоді, які приймали участь в заходах Карітасу Хмельницький. «Авторів кращих робіт – 3-ох переможців – ми дуже хочемо відзначити оплатою навчання в школі фотомистецтва Хмельницького протягом 1 року. Власних коштів у нашої організації на це немає, і ми дуже просимо вас допомогти зібрати ці 3 тисячі гривень.

Тоді троє найкращих дітей-фотографів продовжать професійне навчання, і, можливо, зовсім скоро стануть відомими й успішними фотохудожниками! Вони мріють про таке майбутнє», – каже Дмитро Лисий, координатор по роботі з дітьми і молоддю в місцевому Карітасі.