Image

У Бродах Карітас провів святкову ігротеку для дітей

0 Comments

14.06.13, Львівщина
Карітас України впродовж останніх 8 років спрямовує свою діяльність на подолання соціальних проблем міграції, реалізовуючи проекти по реінтеграції трудових мігрантів, допомагаючи жертвам торгівлі людьми і проводячи превентивну роботу, також опікуючись дітьми трудових мігрантів на базі 7-ми соціальних центрів в Івано-Франківську, Коломиї, Дрогобичі, Стрию, Бориславі, Нововолинську і Бродах.

Дитячу студію «Сто талантів» Карітасу в м. Броди (Львівщина) відвідує дівчинка, мама якої перебуває за кордоном на заробітках. Оскільки батьки розлучені і мама працює в Італії, Оля (*з етичних міркувань ім’я підопічної змінено) живе з бабусею і дідусем. Допоки Оля не відвідувала Карітас, вона мала проблеми із навчанням у школі, товаришувала з проблемними підлітками, у дівчинки спостерігався високий рівень тривожності, невпевненості у собі, низька самооцінка.

А прийшовши одного разу до Карітасу, Оля вже не пропускає нагоди побувати тут. У неї з’явилось чимало нових друзів, вона долучається до навчальних і творчих гуртків, відпочинкових і спортивних заходів. Вона покращила свою шкільну успішність і навчилась досягати поставлених цілей. Цього літа дівчинка виявила також бажання поїхати в літній табір разом іншими дітьми, що відвідують студію «Сто талантів».

Нещодавно в місцевому Карітасі відбулася ігротека зі спортивними, інтелектуальними і розважальними іграми, також презентувались дитячі таланти. Це було в рамках святкування Дня захисту дітей і проводилось спільно з районним центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді. У заході взяли участь 45 дітей, які проживають на території міста Броди та прилеглих до нього сіл. Зокрема, активну участь брала підопічна Карітасу Оля.

Святкова ігротека мала на меті привернути увагу громадськості міста до проблем дітей і нагадати усім про необхідність захищати їх права, не лише раз в рік, а щодня і при кожній нагоді. Адже всі ми бажаємо, щоби діти росли щасливими і освіченими, відчували себе потрібними не тільки батькам і родині, а й суспільству, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками та гідними громадянами своєї країни.

«Діти – це найцінніше, що у нас є, тому необхідно піклуватися про них і робити їх життя кращим. Адже дитяча посмішка і щасливі очі малюків – найбільше багатство у світі! І особливо слід піклуватись про дітей, батьки яких перебувають закордоном на заробітках. Ці соціальні сироти дуже вразливі, не завжди доглянуті і переважно мають цілий комплекс психологічних проблем», – зазначив на ігротеці  о. Ярослав Царик, директор Карітасу Броди.

Наостанок учасники ігротеки отримали подарунки у вигляді канцелярського приладдя та солодощів. Усі три команди були нагороджені грамотами.

Categories: Новини

Залишити відповідь