Image

Карітас представив на Дні Івано-Франківська проект по боротьбі з торгівлею людьми

0 Comments

24.05.13, Івано-Франківськ
У рамках роботи містечка USAID (примітка — проект економічної та гуманітарної допомоги, що діє в різних країнах понад 50 років) на пл. Шептицького в Івано-Франківську місцевий Карітас презентував результати роботи проекту по боротьбі з торгівлею людьми “Ми маємо право знати більше”.

Під час святкування Дня міста представники USAID презентували роботу своїх партнерських організацій з Івано-Франківська, які реалізовували проекти на території Прикарпаття. Мета містечка — показати, як Агенція США з міжнародного розвитку сприяє демократичному розвитку українського суспільства і підтримує різноманітні соціальні ініціативи місцевих громад.

Спільно з Міжнародною організацією з міграції та USAID Карітас Івано-Франківськ УГКЦ з березня 2012 року виконував проект з проведення превентивних заходів проти торгівлі людьми серед учнівської молоді зі шкіл-інтернатів області “Ми маємо право знати більше”.

На дні міста відвідувачам містечка  USAID продемонстрували результати проекту, а також доволі неординарний підхід до боротьби з проблемою торгівлі людьми — виставку коміксів “На межі”. “Це не звичайні комікси, вони побудовані на 7 реальних історіях, у які потрапили українські заробітчани”, — розповідає Наталія Козакевич, виконавчий директор місцевого Карітасу.

Відвідувачам павільйону робили невеличкий інформаційний екскурс у проблему торгівлі людьми, розповідали, як убезпечити себе  від потрапляння до рук работоргівців. Потім на закріплення цієї інформації працівники Карітасу також провели ряд вікторин та ігор, зокрема, “Галопом по Європах” та “Рожеві окуляри”. Перемагав той, хто перший назбирав валізку з усіма необхідними “правильними” документами для подорожі закордон — паспорт, віза, запрошення на навчання чи на роботу тощо. Паралельно у містечку працював творчий куточок, де напередодні свята Матері соціальні працівники Карітасу допомагали дітям виготовляти вироби з бісеру і вітальні листівки у техніці квілінг.

За вже понад 10 років, протягом яких USAID спільно з МОМ підтримує в Україні проекти по боротьбі з торгівлею людьми, вдалося досягнути помітних змін. 

Люди, які потрапляють до рук торгівців людьми, тепер знають, до кого вони можуть звернутися зі своєю проблемою, де можуть отримати психологічну і соціальну підтримку. А хто планує виїжджати закордон, може отримати інформацію стосовно того, як зробити це безпечним і правильним шляхом”, — зауважує Роман Воронович, радник з питань громадських звя’зків Регіональної Місії  USAID в Україні, Білорусії та Молдові.

Categories: Новини

Залишити відповідь