Image

Карітас на Львівщині подає руку допомоги хворим і людям похилого віку

0 Comments

04.03.13, Львівщина
Наприкінці лютого в приміщенні Карітасу в м. Борислав (Львівщина) відбулась безкоштовна акція «Подай руку допомоги».

В рамках заходу проводились:
– вимірювання тиску і вмісту цукру в крові;
– навчання навикам, що полегшують догляд опікунам за хворими;
– кваліфіковані безкоштовні консультації психолога і фізичного реабілітолога;
– видача безкоштовної літератури по догляду за хворими людьми.

Акція «Подай руку допомоги» охопила близько 40 людей різних вікових категорій. Ніхто з них не є підопічними місцевого Карітасу. Інформацію про проведення акції жителі міста отримали із місцевої газети та оголошень, які були розміщені в громадських місцях.

В Бориславі, як і  в інших містах України впродовж останніх років, значно зросла частка людей похилого віку. Саме тому одним із основних напрямків своєї роботи Карітас України вважає діяльність, спрямовану на опіку станом здоров’я та якості життя літніх людей. Втілюється така діяльність завдяки проектові

«Домашня опіка», який функціонує в Бориславі понад 10 років, із 2002 р. На даний час обслуговується майже 50 людей похилого віку і тих, що потребують стороннього догляду.  Акції по вимірюванню артеріального тиску і консультуванню щодо профілактики сердечних захворювань проводяться в територіальному центрі і в аптеках міста. З 2010 року в приміщенні Карітасу функціонує «Інформаційно-навчальний центр домашнього догляду», де також надаються медичні консультації населенню. А безкоштовне вимірювання вмісту цукру в крові у місті проводилось вперше.

«На превеликий жаль, реалії нашого сьогодення такі, що кількість важкохворих та людей, які потребують допомоги, опіки і просто підтримки постійно і значимо зростає. Метою нашої акції було не тільки моральне пробудження громадськості до благодійності і любові до ближнього, волонтерства, але й турбота про власне здоров’я. Своїм прикладом ми прагнемо показати, що не можна залишатись байдужими до чужих проблем і «подати руку допомоги». Це і стало девізом нашої акції.  

Підводячи підсумки, ми зрозуміли, що населення має потребу в таких акціях. Люди були дуже задоволені і висловили бажання, щоб такі акції мали систематичний характер!», – розповіли організатори акції «Подай руку допомоги».



«Помагайте бідному не тільки час від часу,
але…й так, щоб він міг піднятись з біди та стати
на своїх власних ногах. Навчіть убого, покажіть
йому, як він сам може поправити свою долю»

Андрей Шептицький

Categories: Новини

Залишити відповідь