Image

В Тернополі підопічні кризові сім’ї Карітасу стали волонтерами для інших потребуючих сімей

0 Comments

 

26.12.12, Тернопіль
Грудень надзвичайно щедрий на свята. Є доброю традицією декотрі із них зустрічати лише із сім‘єю. Але от, наприклад, свято Андрія цікавіше проводити у дружньому колі, де можливо і не всі знають один одного, але веселі забави є доброю нагодою для того, аби познайомитися ближче, дізнатися більше один про одного.

Саме це було однією з причин, чому команда проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні» тернопільського Карітасу влаштували свято для дітей і їхніх батьків. Дорослі наліпили вареників, а діти організували конкурси. Ближче вечора, коли уже всі зібралися за святковим столом, з подячною молитвою розпочали вечерю. А згодом спільно бавилися, їли та співали українських народних пісень. Свято принесло справжнє задоволення і організаторам, і учасникам.

 

Оля, 17-річна підопічна, розповідає: «Наступними днями ми готувалися до свята Миколая. Щороку наш Карітас роздає подарунки для дітей-сиріт, дітей із малозабезпечених, багатодітних та кризових родин в цей день. А цього року, окрім солодощів, ми підготували інший сюрприз-екперимент ? вирішили показати виставу за участю не лише дітей, але і їхніх батьків».

Учасники благодійної акції для потребуючих дітей і молоді віднеслися до ідеї дуже сумлінно: вчили ролі, майстрували костюми, спільно із дітьми приходили на репетиції. Це був цікавий та новий досвід для сімей. Зазвичай вони звертаються до Карітасу, аби щось отримати, а цього разу вони були тими, хто щось віддає. Їхній час, їхня гра, увага стали найвагомішим внеском в акцію. Також це допомогло їм відчу
ти власну значущість, а зробити щасливішими себе, власних дітей та усіх інших, хто завітав на свято.

Карітас у Тернополі впродовж багатьох років системно і кваліфіковано здійснює роботу по опіці, соціалізації і вихованню дітей і молоді, що опинились у кризових умовах життя. В роботі, – окрім забезпечення базових потреб молодих людей з кризових сімей, – важливим є створення умов для їх духовного, креативного та психо-соціального розвитку.

Діти і молодь отримують інформаційну допомогу, психологічну і юридичну консультацію. Працівники організовують для них просвітницькі та розвиваючі заходи, ігрову і арт-терапію, майстер-класи, тренінги, дискусії, регулярно відбуваються екскурсії та відпочинкові мандрівки, літні наметові табори.

Categories: Новини

Залишити відповідь