Image

Завдяки онлайн-пожертвам українці допомогли молоді з функціональними обмеженнями здійснити їх мрію

0 Comments

01.11.12, Івано-Франківськ – Україна
В івано-франківському Карітасі приємний ажіотаж. Не встигли соціальні працівники вивантажити необхідне для навчання, закуплене садове обладнання, як всі спішать підібрати для себе рукавички, халати, взяти до рук тример, газонокосарку. З великим захопленням неповносправні діти оглядають інвентар, розпитують соціальних працівників про його призначення. Група молоді Центру дозвілля та соціальної адаптації для молоді з вадами розумового розвитку спішить відчути себе справжніми садівниками.

П’ятеро підопічних Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ вже розпочали навчання, щоб опанувати теоретичні знання та практичні навики професії садівника. Під керівництвом соціальних працівників Карітасу молоді люди з обмеженнями навчаються тонкощів догляду за кімнатними рослинами та квітами на клумбах, опановують навики підготовки ґрунту для облаштування квітників, газонів. Для цього в Карітасі закупили садове обладнання, садовий інвентар, робочий одяг та взуття, придбано різноманітне насіння квітів та вічнозелених кущів. Таким чином розпочалася реалізація навчального проекту «Наше майбутнє – у ваших руках».

Цей проект – яскраве свідчення підтримки громадою соціальних ініціатив Карітас Івано-Франківськ УГКЦ. На прохання про допомогу коштами для придбання садового обладнання, інвентаря, робочого одягу, матеріалів для роботи відгукнулось 47 небайдужих людей з цілої України. Вони пройнялись потребами підопічних Карітасу та стали соціально відповідальними за майбутнє людей з функціональними обмеженнями, зібравши для проекту 29 тис. грн.

Українська Біржа Благодійності – це перша в Україні незалежна загальнонаціональна інфраструктура онлайн-благодійності. Проект надає універсальний сервіс для благодійників і для тих, кому потрібна допомога. Тут кожна людина, кожна компанія чи організація може знайти і підтримати благодійний проект за власним вибором, і зробити це у найлегший і найзручніший для себе спосіб. Проект ініційований завдяки гранту Фонду Віктора Пінчука і має на меті укріпити неприбутковий сектор та благодійність в Україні

«Ми усі неймовірно дякуємо благодійникам з Української Біржі Благодійників! З нетерпінням чекаємо на перші успіхи майбутніх садівників, про які обов’язково інформуватимемо усю громаду та жертводавців. Це так чудово – що ми нарешті можемо отримувати кошти на нашу роботу саме тут, в Україні, не надіючись щоразу на іноземних донорів.

Адже кожного року з-за кордону дедалі менше коштів надходить на українську благодійність, донори наголошують, що в Україні живе чимала кількість багатих людей, та й зрештою пересічні громадяни також повинні почати ділитись з ближнім, втілювати ідею солідарності», ? каже Наталія Козакевич, виконавчий директор Карітасу в Івано-Франківську.

Categories: Новини

Залишити відповідь