Image

Карітас на Волині спрямував свою роботу на допомогу жертвам тоталітарних режимів

0 Comments

22.10.12, Волинь
Волинський Карітас у вересні цього року розпочав реалізацію проекту «Організація діяльності центру «Довіра» для жертв тоталітарних режимів» у м. Нововолинськ Волинської області. Основна мета роботи проекту наразі спрямована на збір представників цільової групи. Для цього було проведено ряд зустрічей з представниками громадських організацій, працівниками державних і муніципальних закладів. Керівник проекту та соціальні працівники побували в «Товаристві політв’язнів та репресованих», «Братстві ветеранів УПА», «Раді ветеранів Великої Вітчизняної війни», «Спілці ветеранів війни і праці «Злагода», УТОСі, військовому комісаріаті.

«На сьогоднішній день для роботи у проекті допомоги жертвам тоталітарних режимів обрано 70 осіб, в основному, це чоловіки та жінки різної національності, віросповідання, віком від 67 до 93 років. Обирали ми їх згідно списків, що нам дали Управління праці та соціального захисту населення.

Від старту проекту ми встигли відвідати вже понад 65 осіб похилого віку ? мешканців м. Нововолинська та смт. Жовтневе, ? познайомились із ними, вислухали їх історії життя, прийняли і навіть виконали певну частину їх прохань.

Нашою ціллю є здійснити якісний соціальний патронаж для одиноких людей похилого віку з метою подолання їхньої ізольованості», ? розповідає керівник проекту допомоги жертвам тоталітарних режимів Тетяна Карпенюк.

Також працівники волинського Карітасу реалізували низку інтеграційних заходів для зустрічей і дискусій старшого покоління та молоді (учні, студенти, члени станиці Нововолинського Пласту). Це стане платформою обміну думками, поглядами, певними спільними ініціативами. Юля, 15-річна учасниця однієї з таких зустрічей каже, що розмови про події воєнного часу, читання віршів і монологів, настанови для молодого покоління цінувати свободу та незалежність ? усе це глибоко відкладається у серця, стане добрим ґрунтом для подальшого життя молоді.

Наприкінці вересня в центральній міській бібліотеці м. Нововолинськ відбулась презентація книги професора Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки О. Колісника «Саморозвиток української нації». Були запрошені люди похилого віку, ветерани спілки «Злагода», спілки репресованих і політв’язнів, учні середніх загальноосвітніх шкіл м. Нововолинська. Міська бібліотека поповнилась книгами професора О. П. Колісника, а присутні гості укріпили свої знання і погляди на становлення нації та українського індивідуума.

«Це лише наші перші кроки, а протягом наступних двох років ми працюватимемо заради покращення якості життя людей похилого віку, їх психоемоційного та фізичного стану здоров’я, підвищення їх соціального статусу, а також подолання ізольованості за допомогою культурно-просвітницьких заходів.

Знаємо, що якість життя цих людей, виховання молодого покоління ? саме за громадськими активістами, благодійниками», ? завершує розповідь про проект Карітасу Волинь Тетяна Карпенюк.

Categories: Новини

Залишити відповідь