Image

Діти із київського Карітасу пізнають світ через документальне кіно

0 Comments

18.09.12, Київ
Літо 2012-го подарувало Карітасу Київ приємність знайомства з волонтерами молодої і вельми ініціативної благодійної організації Velvet Hearts (Велвет Хертз, в перекладі з англійської «чуйні серця»).

Понад вже 30 дітей із багатодітних і потребуючих сімей відвідали освітні кінопокази у залі Київського планетарію. Акції організовано спільно зі сферичним планетарієм Atmasfera 360* і організацією Velvet Hearts.

Першою переглянутою стрічкою був “Природній відбір” ? науково-популярна стрічка, присвячена теорії Чарльза Дарвіна, 150-річчя якої відзначалося декілька років тому.

«Хоча не всі дітлахи з Карітасу досягли того віку, щоби зрозуміти наукове підґрунтя картини, абсолютно всі були в захваті від сферичного екрану та прекрасного відеоряду. Від карколомних польотів під водою та над землею, мальовничих пейзажів і знімків рослин і тварин перехоплювало подих і в дорослих, не лише у дітей», ? розповідає Галина Лі, координатор по роботі із дітьми з кризових сімей у київському Карітасі.

Варті згадки також дозвільневе заняття в ігровій зоні планетарія, що передувало перегляду фільму. А після завершення фільму дітям і підліткам було запропоновано солодкий стіл і тематична бесіда.

Перша акція від волонтерів Velvet Hearts мала настільки великий успіх серед дітей, що усі з радістю відгукнулись на перегляд і другої пізнавально-документальної кінострічки. Кажуть у місцевому Карітасі, що на другий перегляд дітей зібралось навіть ще більше і при цьому підготовка ініціативної групи була також кращою.

А після фільму відбулося знайомство дітей із волонтерами-благодійниками, після чого за солодким столом була проведена вікторина, щоб перевірити хто з діточок був найуважнішим під час перегляду фільму “Переказ про зірки”. Діти були дуже активними і за свої правильні відповіді отримали пам’ятні призи і сувеніри.

«Неймовірно приємно було бачити радісні обличчя юних учасників, спостерігати, як їх очі світяться від щастя, і що декілька годин акції ? окрім позитиву і радості ? подарували їм корисні і потрібні знання про Всесвіт, відкрили для багатьох багаті міфічні розповіді!», ? розповіла після акції волонтерка Юлія.

Categories: Новини

Залишити відповідь