Image

У Хмельницькому завершився ДДДТ і дитячий добрий денний табір для дітей із кризових сімей

0 Comments

 

05.08.2012, Хмельницький
Наприкінці липня у Хмельницькому Карітасі для підопічних дітей і підлітків організували похід на природу, візит до Дендропарку. Зі слів самих дітлахів, захід був дуже цікавим і веселим.

Похід на природу працівники Карітасу у Хмельницькому провели для дітей і молоді з неповних, багатодітних, кризових родин. Захід проводився в межах літнього відпочинкового табору ДДДТ (дитячий добрий денний табір), що мав назву «Оптимісти». Гаслом цьогорічного табору було: «діти ми – рідного міста, звуть нас просто – оптимісти, будуть проблеми – переможемо, ми сильні духом – усе зможемо».

Дитячий денний табір цього літа діяв у Хмельницькому Карітасі з 17 червня по 28 липня. У заході приймали участь декілька десятків потребуючих дітей, також їх рідні і працівники Карітасу ? психолог, соціальні працівники, керівник проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні».

 

Хмельницький обласний Карітас започатковано в 2002 році. Основними видами діяльності Фонду є надання допомоги соціально незахищеним верствам населення, багатодітним сім’ям, дітям-сиротам, особам похилого віку, інвалідам і всім знедоленим, які мають потребу у цій допомозі.

Партнерами діяльності фонду є Європейська Комісія, Карітас Франції, Карітас Німеччини, Творчий Центр “Каунтерпарт”, посольства Франції, Данії, Програма Розвитку Організації Об’єднаних Націй та інші міжнародні урядові та неурядові структури,на місцевому рівні – Хмельницька міська рада, органи місцевого самоврядування, соціальні структури, підприємства, організації та небайдужі до горя інших люди. Це надає роботі даній організації особливо натхненого характеру, посвяченості і високого професіоналізму.

«Метою проведення походу було прищеплення і закріплення навиків здорового відпочинку ? на свіжому повітрі, з рухливими іграми та вправами, без алкоголю та токсичних та наркотичних речовин. Ми працюємо із дуже різними дітьми, і більшість з них отримує негативний вплив вулиці.

В рамках табору відбулись і різноманітні майстер-класи, і відпочинок на природі, і екскурсії, і кулінарні заняття, і спортивні турніри, і пісенні конкурси, і багато іншого. Зокрема, підопічні ознайомились з правилами безпеки під час перебування та відпочинку в лісі, відтепер вміють правильно розводити багаття, залишати чисту місцевість по закінченні відпочинку тощо.

Окрім цього, літній табір ? це можливість згуртуватись, отримати задоволення від гарно проведеного часу разом», ? каже Дмитро Лисий, координатор по роботі із дітьми і молоддю в місцевому Карітасі.

Літній табір у Хмельницькому, як і робота із дітьми та молоддю з неповних, багатодітних, кризових родин, стали можливими завдяки фінансовій підтримці проект «Мобільна робота з молоддю в Україні»», який фінансується через Карітас України Федеральним міністерством економічного розвитку та співпраці Німеччини.

Categories: Новини

Залишити відповідь