Image

Колеги із Чехії високо оцінили розвиток проекту анімаційної ферми в Карітасі Коломиї

0 Comments

28.06.12
150 овець та четверо коней – гордість анімаційної ферми «Ковчег», якій ще не має року від заснування. З руїн колись успішного сільськогосподарського підприємства сьогодні створили зону відпочинку для сімей з дітьми. Все це стало можливим завдяки енергійності працівників Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії та чеським колегам, які подали ідею створення такої ферми. Ростислав Стройвус, заступник директора гуманітарного відділу Карітасу Оломоуц відвідав днями «Ковчег» і побаченим залишився задоволений.

«Минулого року тут було лише 25 овець, а зараз 150! Такий поступ не може не тішити. Крім того, тут проводиться іпотерапія, яка допоможе багатьом дітям з розумовими і фізичними відхиленнями у їх реабілітації, розвитку і відмінному самопочутті. Щоразу з’являються нові звірята. В гарну погоду я побачив багато дітвори», – із задоволенням розповів закордонний гість.

Ростислав Стройвус висловив своє бачення подальшого розвитку ферми. «Ковчег» в селі П’ядиках (Коломийський район, Івано-Франківська обл.) має стати осередком для дітей та юнацтва, і особливо потребуючих.

Нещодавно місцева організація Карітас отримала від чеських колег проектор, за допомогою якого демонструватимуть фільми і цікаві розважальні програми на великому полотні. Літній кінозал під зоряним небом вже готовий до роботи.

Гість із чеського Карітасу під час свого перебування в Україні спробував порівняти подібні ферми, які успішно функціонують у Чехії з першою в Україні. За кордоном, звісно, коштів вкладено більше, але тим не менше в загальному коломийський «Ковчег» відповідає основним критеріям такого типу ферми. На чеській фермі, досвід якої вивчали для втілення на Україні, є карети для катання діток та різні атракції. Крім того, ціле літо при ній діють табори. Діти по два тижні живуть в наметах, харчуються і відпочивають на лоні природи.

Для успішного функціонування ферми представник чеського Карітасу порадив започаткувати там їдальню, щоб діти могли перекусити між іграми. «Для сучасної генерації така ферма є просто порятунком, тому що дає можливість відпочити від міста, від проблем, від швидкого потоку інформації», – кажуть працівники першої в Україні анімаційної ферми для кризових сімей і дітей.

Categories: Новини

Залишити відповідь