Юні підопічні київського Карітасу наполегливо переймають досвід успіхів українських зірок спорту

25.06.12
Нещодавно у київському Карітасі відбулась зустріч з артистом кіно й телебачення, гравцем футбольної команди зірок “Маестро”. Костянтин Косинський завітав у соціальний центр на Воскресенці (прим.- район м. Києва) для зустрічі та бесіди з його юними відвідувачами Карітасу. Теми для розмови були знайдені швидко, адже Костянтин провів тут частину життя, навчався у місцевій школі.

37-річний Костянтин Косинський — модель і актор. Окрім роботи в театрі та на кіномайданчиках, він заявив про себе як про талановитого телеведучого, співпродюсера, менеджера та моделі.

Метою зустрічі з підопічними і працівниками Карітасу було проведення профорієнтаційної бесіди, яка завдяки таланту артиста пройшла в легкій, невимушеній манері. Розповідь про здобуття освіти та розвиток акторської кар’єри була повчальною і водночас веселою.

Для дітей і молоді, яким цікаво випробувати себе в цій професії, Костянтин надав додаткові поради.

Також важливою була розповідь Костянтина про футбольний клуб “Маестро”, в якому грають зірки вітчизняного шоу-бізнесу. Оскільки серед дюжини його співбесідників більше половини представляли команду “Мрія”, інтерес був цілком діловий: діти відразу ж запросили на свої тренування, на турнір. Згадали також і вже чотирирічної давнини гру “Мрії” з “Маестро”.

На завершення, як водиться, пройшла “автограф-сесія” та зроблені декілька світлин. «Також у наших планах зробити такі зустрічі традиційними з різними, цікавими, особистостями, які вже чогось досягли у житті і готові поділитись досвідом з дітьми та молоддю», ? зазначив після профорієнтаційного заходу директор київського Карітасу о. Роман Сиротич.

До слова, нещодавно у Тернополі пройшов соціально-спортивний захід “Футбольна зірка майбутнього”, команди якого складалися з дітей, що перебувають у складних життєвих. До участі долучились і підопічні Карітасу Київ. Цей міжнародний турнір з футболу відбувається серед дітей, які не професійно займаються та підготовлені на базі громадських організацій, також університетів за участі волонтерів-зірок футболу і представників благодійних фондів європейських футбольних клубів UEFA, UNICEF та Національного Олімпійського комітету України.

На відкриття чемпіонату серед 7 команд приїхали і відомі футболісти ? Олександр Заваров і Володимир Безсонов, президент НОК України Сергій Бубка.

Також в останній день весни в Києві відбувся турнір з вуличного футболу, учасниками якого стали, зокрема, підлітки з Донецька, Одеси, Бродів, Коломиї та Києва. Команди складали діти з сімей, що користуються послугами соціальних служб, “діти вулиці” та з інші представники соціально незахищених категорій. Організаторами турніру стали ЮНІСЕФ та Українська біржа благодійності.

Юні футболісти були раді присутності зірок радянського, українського та світового футболу: Володимир Мунтян, Олексій Михайличенко та Владислав Ващук надихали їх своїми промовами, посмішками і гарними побажаннями. Перемогу на турнірі зайняла команда з Донецька (в неї входили підлітки з центрів Карітасу Донецьк і БФ “Наш дім – Україна”, також почесні друге, третє, четверте і п’яте місце розділили команди підлітків і молоді з інших регіональних організацій Карітасу.

Відеорепортаж про Кубок UNICEF. Більше фото.