Четверту пішу прощу за участю неповносправних осіб організував Карітас в Дрогобичі

15.06.12
На початку червня відбулася 4-та щорічна піша інтеграційна проща неповносправних осіб, їхніх родин, а також усіх небайдужих людей до чудотворної ікони Богородиці у м. Самбір (Львівська область), організована Карітасом Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ у співпраці з Дрогобицьким добровільним товариством захисту дітей-інвалідів “Надія”.

Розпочалася проща літургією у капличці місцевого Карітасу. Загалом близько 70 прочан ? серед яких неповносправні діти та молодь, їхні батьки і родичі, працівники Карітасу та “Надії”, волонтери, реабілітанти центру “Назарет” ? взяли участь у прощі. О. Ігор Козанкевич побажав усім прочанам плідної та духовно багатої прощі, терпіння та витривалості, після чого усі з піснями та молитвами вирушили в дорогу.

Перша зупинка прочан відбулася у храмі Архистратига Михаїла у с. Лішня, де їх зустріли парафіяни та парохи о. Олег Кекош та о. Олег Чупа. Після спільної молитви у храмі учасники прощі мали змогу пригоститися частуванням, яке приготували для них парафіяни, та з новими силами вирушити в дорогу.

Під час прощі усі мали змогу посповідатися, збагатитися духовно, послухавши науки о. Ігора, поспівати релігійних пісень. Незважаючи на несприятливу погоду, холод та дощ, усі мужньо продовжували йти далі, підбадьорюючи один одного.

А після смачного обіду у с. Брониці, який підготували парафіяни, прочани трохи відпочили, щиро подякували за теплий прийом та вирушили далі. Усі люди, які зустрічалися по дорозі, з приємним здивуванням спостерігали за прочанами, які незважаючи на втому та погоду продовжували йти, прославляючи Богородицю молитвами та піснями.

Увечері ж учасники прощі прибули до місця свого призначення – храму Різдва Пресвятої Богородиці у Самборі ? та спільно молилися перед чудотворною іконою, дякуючи за наснагу, витривалість та усі ласки, які посилає нам Бог.

Проща має на меті спільно прославляти Бога у молитвах, а також привернути увагу громадськості до проблем неповносправних осіб, сприяти толерантному ставленню до них.