Image

Карітас Київ став партнером фестивалю етнічної та сучасної культури, до якого долучилися зірки української естради

0 Comments

26.05.12
«19 травня у м. Вишневе (Київщина) відбувся фестиваль етнічної та сучасної культури «Обнова», місія якого – засобами мистецтва сіяти духовні скарби та пробуджувати патріотизм сучасної молоді. У події взяли участь близько 150 волонтерів та організаторів, а також жителі Вишневого, кияни та всі зацікавлені». У цьому благодійному заході взяв участь також і київський Карітас, виступивши партнером фестивалю», ? повідомляє о. Роман Сиротич, директор Карітасу Київ.

Захід розпочався із міжконфесійної молитви за молодь, у якій взяли участь представники християнських конфесій і церков міста. А далі гості фестивалю мали можливість взяти участь у майстер-класах від народних майстрів, майстер-класах сучасного прикладного мистецтва, для дітей діяв дитячий майданчик, також відбулися танцювальні сучасні та народні майстер-класи, козацькі забави, музичні та танцювальні виступи талановитої молоді у різних жанрах. Музичною «родзинкою» свята стали виступи Марічки Бурмаки, Тараса Чубая, гурту ТаРута.

“Я думаю, що то є дуже гарно, що є так багато всього, що нас об’єднує і я відгукнувся до тої молитви спільної, яка показує, що можемо молитися разом, що можемо жити разом”, ? прокоментував захід Блаженніший Любомир Гузар.

Також кожен учасник фестивалю мав нагоду долучитися до благодійної акції та придбати вироби осіб із інтелектуальною недостатністю, що були представлені на фестивалі.

Цей фестиваль – це чудова нагода подарувати жителям міста та всім гостям справжнє свято – свято музики, теплоти та духовності. Ми прагнемо, щоб кожен, хто завітав до нас, повернувся додому з прекрасним настроєм та оновленим серцем, із переконанням, що наша культура несе справжні скарби, які треба вміти цінувати, а головно із відчуттям, що Церква розуміє прагнення молоді та готова підтримати її на життєвій дорозі», – говорить організатор події, адміністратор парафії св. Анни УГКЦ у м. Вишневе, духівник Київської «Обнови» о. Володимир Мальчин.

Нагадуємо, що організаторами фестивалю виступили Київське товариство українських студентів-католиків «Обнова» і Центр академічного душпастирства Київської архиєпархії.

Categories: Новини

Залишити відповідь