Image

Молоді талановиті українці зібралися для розробки проектів, спрямованих на уразливі категорії населення

0 Comments

17.05.12
12-14 травня поблизу Києва відбувся 5-ий Молодіжний форум стипендіальної програми «Завтра.UA». Ця ініціатива ? перша приватна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді; її метою є сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти України.

Стипендіати відбираються щорічно на відкритому всеукраїнському конкурсі. До участі запрошуються всі студенти 3-6 курсів денної форми навчання українських вищих навчальних закладів 4-го рівня акредитації та ВНЗ-партнерів програми. Критерії відбору – високий рівень фахових знань, самостійна наукова робота, лідерські, комунікаційні та творчі здібності.

320 переможців цьогорічного 6-го загальнонаціонального конкурсу з-понад 100 ВУЗів, а також стипендіати минулих років ? активісти соціальних і комюніті-проектів, що реалізуються в рамках програми «Завтра.UA» ? зібрались у Києві задля участі у Форумі.

Серед них була і представник Карітасу України Надія Чорна, менеджер із зовнішніх зв’язків.

Одне з завдань Форуму – стимулювати громадську активність студентів, залучити їх до соціальних ініціатив, спрямованих на розвиток країни та суспільства. Проекти, які розробляють стипендіати, відповідають саме такій орієнтації.

Вже протягом пятьох років в рамках програми «Завтра.UA» силами стипендіатів реалізується низка соціальних проектів, зокрема «Заповідник», який передбачає облаштування стипендіатами-волонтерами заповідників, історичних та культурних пам’яток України, Всеукраїнська аграрна літня школа, в рамках якої студенти аграрних спеціальностей отримують теоретичні та практичні знання з залученням ВНЗ та передових підприємств та інші.

Перший день роботи форуму поблизу Києва був присвячений командотворчим та проектним тренінгам, а на другий день талановита молодь присвятила себе саме розробці соціальних проектів в таких галузях, як культура, спорт, здоров’я, освіта, екологія, захист прав людини, молодіжні рухи, комунікація, соціальна і психологічна підтримка підлітків тощо.

Надія Чорна виступила в ролі експерта-консультанта у Форумі і допомагала студентам із обранням теми, формулюванням і конкретизацією концепції проектів. Вона зазначає: «Однозначно цей захід має велику роль і потенціал в собі. Тут зібрана молода еліта країни, в якої багато як корисних ідей, так і чималі сили та бажання їх втілити.

Цінним є те, що для розробки соціальних ініціатив ставились конкретні цілі: суто соціальна спрямованість на уразливі групи населення, конкретність, спроможність реалізації силами самих стипендіатів, освітня складові, малобюджетність і результативність, звісно».

5 проектів-переможців, які стануть відомими невдовзі, отримають фінансову підтримку зі сторони фонду Віктора Пінчука і втіляться протягом найближчих місяців.

Відеорепортаж про Форум і розробку соціальних проектів.
Фоторепортаж – тут.

Categories: Новини

Залишити відповідь