Image

Лікарі із Нідерландів обстежують та забезпечують окулярами сотні потребуючих українців

0 Comments

30.04.12
23 квітня розпочалася благодійна місія лікарів-оптометристів «Евіденте» (Нідерланди) за підтримки фонду Генрі Ноуена. Вже протягом чотирьох років іноземні спеціалісти разом з молодими лікарями з України безкоштовно перевіряють зір потребуючим людям. Цьогоріч огляд проводиться у Карітасі Львів УГКЦ, Карітасі Івано-Франківськ УГКЦ, Карітасі Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ та Центрі для неповносправних осіб «Тавор» у м. Новий Розділ.

Протягом першого дня роботи у Львові вже оглянуто понад 80 осіб, серед яких люди похилого віку та одинокі користувачі центру соціальної допомоги, неповносправні, а також діти дошкільнята з кризового центру, підлітки з проекту «Мобільна допомога дітям вулиці», діти з Винниківської спеціалізованої школи-інтернату.

Після перевірки зору та визначення проблеми деяким людям одразу видано окуляри. Іншим окуляри будуть виготовлені в Голландії та надіслані за кілька місяців.

«Серед важких випадків – 4-річна дівчинка з важкою косоокістю, батько якої потребував додаткового впливу на нього від організаторів заходу для того, щоб він почав виконувати свої обов’язки і перейнявся проблемою власної дитини. З перевірених під час першого дня роботи лише декілька дітей мали добрий зір.

На жаль, дуже часто у кризових родинах мало приділяють уваги здоров’ю своїх дітей, а діти навіть не мають часом уявлення, що вони могли б бачити краще.

Тому місія контролю за цією ситуацією падає на плечі соціальних служб, державних та недержавних», ? каже Віталік Герасімов, координатор робoти соціального центру для дітей у Львові.

Голландська місія Евіденте проводиться у різних країнах світу. Лікарі з-за кордону із завзяттям, позитивом і особливою відданістю приїжджають та виготовляють окуляри потребуючим людям за свій кошт. Вони кажуть, що так насправді відчувають, як своєю присутністю надають реальну допомогу тим, хто її потребує. Українські ж пацієнти висловлюють свою вдячність та захоплення з того, яке хороше ставлення, позитив та доброту проявляють іноземці до людей у потребі в Україні.

Categories: Новини

Залишити відповідь