Image

В Одеському Карітасі готуються до Великодня і діти, і дорослі

0 Comments

06.04.12
Барвисті фарби, палаючі свічки і запах воску створюють цими днями в Карітасі Одеси великодній настрій і працівникам, і клієнтам організації.

«Готуємося до Пасхи, розписуємо писанки по-справжньому: воском і писачком. В Одесі не роблять писанки в такий звичний для західних земель України спосіб, і тому писачок купити неможливо. Відтак дуже цікаво всім попробувати виготовити писанку власними руками!

На майстер-клас по виготовленню писанок були запрошені дітки, проте і бабусі, які їх привели в Карітас, із величезним задоволенням теж прийняли участь у цій захоплюючій роботі. Кожна дитина наносила малюнок відповідно до свого уявлення та настрою, тому писанки вийшли досить різнобарвні і абсолютно не схожі одна на одну.

Ми стараємось, власне, зробити традиційне і найбільше християнське свято рідним для дітей – наблизивши, пояснивши, привчивши, що це є частина їх життя», – розповідає Світлана Колодчин, координатор проектів в місцевому Карітасі.

Карітас Одеса УГКЦ розпочав діяльність в серпні 2005 року. Основними напрямками и роботи організації є медсестринський догляд і соціально-психологічна підтримка для людей, що живуть із ВІЛСНІДом і їх близького оточення, домашня опіка для інвалідів, одиноких людей похилого віку, інформаційно-консультативний центр по домашній опіці пристарілих людей, також попередження торгівлі людьми та трудової експлуатації, реінтеграційна допомога потерпілим від торгівлі людьми, безліч благодійних акцій і заходів для дітей і молоді.

Декілька років поспіль перед Пасхою тут проводять заняття по виготовленню писанок, і цього року на них прийшло значно більше дітей та дорослих. Кажуть в Одесі, що інтерес і повага до українських традицій, християнських звичаїв щораз зростає.

Categories: Новини

Залишити відповідь