Image

Соціально незахищені діти і молодь в Донецьку із захопленням вболівають за футбольні команди України

0 Comments

11.03.12
4 березня в Донецьку на стадіоні “Донбас Арена” відбувся футбольний турнір Шахтар (Донецьк) ? Дніпро (Дніпропетровськ). Фонд «Розвиток України» подарував дітям і молоді, якими опікується місцева організація Карітасу, квитки на цей захід.

Тож підопічні і працівники Карітасу Донецьк активно вболівали за рідну команду. Перемогла дружба ? рахунок матчу був 1:1. «Результат відмінний! Для обидвох сторін, я вважаю. Такий радий, що побачив гру на власні очі, змін віддати частину власної віри і захоплення грою улюбленій команді!», ? сказав опісля матчу 14-річний вболівальник Дмитро.

Співпраця поміж Карітасом Донецьк і фондом «Розвиток України» триває чимало років у вигляді як спільних заходів і акцій, так і безпосередньої опіки над вуличною молоддю. Донецький Карітас створено на початку 2003 року.

Діяльність місцевої організації спрямована на надання матеріальної та фінансової допомоги, а також безоплатних послуг потребуючим особам, що сприяє, зокрема, і духовному та моральному відродженню людей.

На даний час робота Карітасу Донецьк охоплює опіку соціально незахищеними та вуличними дітьми і молоддю, щомісячну допомогу та опіку ДВК-124 (Донецька виправна колонія) та СІ (Слідчий ізолятор) № 5, соціально-психологічний та медичний супровід ВІЛ-позитивних жінок, їхніх дітей та членів сімей, надання гуманітарної допомоги, безкоштовні обіди для потребуючих у благодійній трапезній, психологічно-консультативну і духовну допомогу людям, які повертаються з еміґрації та біженцям та інше.

У межах «Мобільна робота з молоддю Україні», яке фінансує Міністерство економіки та розвитку уряду Німеччини, працівники Карітасу Донецьк здійснюють такі види діяльності:
1. Робота з кризовими сім’ями.
2. Робота з сім’ями, які опинилися у кризових ситуаціях.
3. Візитування кризових сімей.
4. Праця з дітьми та молоддю, які перебувають у різноманітних видах залежності.
5. Психологічна консультація та допомога дітям і батькам відповідної категорії.
6. Організація свят і заходів, спортивних ігор, вивчення англійської мови, опанування комп’ютера для дітей і молоді відповідної категорії.
7. Ведення випадків (вивчення проблеми і праця на позитивний результат).

Діяльність проекту охоплює в середньому 250 дітей щороку.

Categories: Новини

Залишити відповідь